Διακρίσεις

  • Στη θεματική περιοχή του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (Educational Software), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως 1η ως προς το πλήθος των σχετικών ετεροαναφορών και παγκοσμίως 2η ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 14η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή της ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Adaptive Tutoring), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση και η κ. Κωνσταντίνα Χρυσαφιάδη, διδάκτορας και μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος, στην 2η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (Virtual Reality Educational Game), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, ο κ. Κωνσταντίνος Μανός, διδάκτορας του Τμήματος, στην 2η θέση και ο κ. Γεώργιος Κατσιώνης, διδάκτορας του τμήματος, στην 3η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων.
  • Στη θεματική περιοχή Εργαλείο Συγγραφής για Κινητά (Mobile Authoring Tool), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση και ο κ. Ευθύμιος Αλέπης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος, στην 2η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων.
  • Στη θεματική περιοχή της ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Cognitive Intelligent Help), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση και η κ. Κατερίνα Καμπάση, διδάκτορας του Τμήματος, στην 4η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (Visual and Audio Lingual Emotion Recognition), ο Καθηγητής του Τμήματος, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 3η θέση, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος, κ. Ευθύμιος Αλέπης, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 5η θέση, η κ. Κατερίνα Καμπάση, διδάκτορας του Τμήματος, στην 4η θέση και η κ. Ιωάννα-Ουρανία Σταθοπούλου, διδάκτορας του Τμήματος, στην 2η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή της ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Automatic Reasoning Help), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή της ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ (Student Modeling Personalisation), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση, και η κ. Κωνσταντίνα Χρυσαφιάδη, διδάκτορας και Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή του ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (Educational Game Software), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, ο κ. Κωνσταντίνος Μανός, διδάκτορας του Τμήματος, στην 2η θέση και ο κ. Γεώργιος Κατσιώνης, διδάκτορας του τμήματος, στην 3η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 11η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή της ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ (Student Modelling), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 11η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 6η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή της ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ (User Modeling), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 5η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων.
  • Στη θεματική περιοχή των ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ (Multimedia), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 39η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων.
  • Στη θεματική περιοχή της ΔΙΕΠΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ (User Interface), η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 46η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων.
  • Στη θεματική περιοχή 5G VEHICULAR SYSTEMS, o Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Δημήτριος Βέργαδος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, και ο κ. Εμμανουήλ Σκόνδρας, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή ENERGY EFFICIENT ROUTING PROTOCOLS, o Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Δημήτριος Βέργαδος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 6η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 4η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή IDEAL NETWORK SELECTION, o Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Δημήτριος Βέργαδος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, και ο κ. Εμμανουήλ Σκόνδρας, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή MOBILITY IN 5G SYSTEMS, o Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Δημήτριος Βέργαδος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 7η θέση, και ο κ. Εμμανουήλ Σκόνδρας, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 8η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 3η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή MOBILITY MANAGEMENT IN 5G VEHICULAR SYSTEMS, o Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Δημήτριος Βέργαδος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, και ο κ. Εμμανουήλ Σκόνδρας, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή PRICING SCHEMES IN WIRELESS NETWORKS, o Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Δημήτριος Βέργαδος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 4η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 2η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή του STORAGE AS A SERVICE ON 5G NETWORKS, o Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Δημήτριος Βέργαδος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, και ο κ. Εμμανουήλ Σκόνδρας, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Γιάννης Θεοδωρίδης είναι στη λίστα με τους κορυφαίους Επιστήμονες Πληροφορικής (με δείκτη h > 40), σύμφωνα με το εργαλείο guide2research (http://www.guide2research.com/u/yannis- theodoridis <http://www.guide2research.com/u/yannis-theodoridis>).
  • Στη θεματική περιοχή VISUAL FACIAL AFFECT RECOGNITION, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, η κ. Ιωάννα-Ουρανία Σταθοπούλου, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση, η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος, κ. Μαρία Βίρβου κατατάσσεται παγκοσμίως στην 3η θέση και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος, κ. Ευθύμιος Αλέπης κατατάσσεται παγκοσμίως στην 4η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή του ARTIFICIAL IMMUNE SYSTEMS SOFTWARE PERSONALISATION, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση, και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος, κ. Διονύσιος Σωτηρόπουλος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων.
  • Στη θεματική περιοχή του ARTIFICIAL IMMUNE SYSTEM MUSIC RECOMMENDATION, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος, κ. Διονύσιος Σωτηρόπουλος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, και ο κ. Αριστομένης Λαμπρόπουλος, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 3η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή του STOCHASTIC GEOPHYSICAL DIFFRACTION TOMOGRAPHY, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 2η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων.
  • Στη θεματική περιοχή του DIFFRACTION TOMOGRAPHIC INTENSITY DATA, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 3η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων.
  • Στη θεματική περιοχή της RUP LIFE CYCLE SOFTWARE, η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, κ. Μαρία Βίρβου, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 1η θέση, η κ. Βικτώρια Τσιρίγκα, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται στην 2η θέση, ο κ. Αναστάσιος Σαββόπουλος, διδάκτορας του Τμήματος, κατατάσσεται στην 3η θέση, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος, κ. Διονύσιος Σωτηρόπουλος, κατατάσσεται στην 4η θέση, και ο Καθηγητής του Τμήματος, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται στην 5η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 1η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή INTELLIGENT MULTIMEDIA SYSTEMS AND SERVICES, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 7η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 2η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή του GROUP AFFECT RECOGNITION, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 7η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 4η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή ADVANCES IN LEARNING ANALYTICS, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 11η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 14η θέση.
  • Στη θεματική περιοχή του VISUAL AFFECT RECOGNITION, o Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, κατατάσσεται παγκοσμίως στην 16η θέση ως προς το πλήθος των σχετικών δημοσιεύσεων. Σημαντική συνακόλουθη διάκριση και διεθνής λάμψη και για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο αναδεικνύεται παγκοσμίως στην 3η θέση.

Πλήρες έγγραφο: Παγκόσμιες Κατατάξεις Ερευνητών

Σημείωση: Οι παραπάνω κατατάξεις βασίζονται στο ανεξάρτητο εργαλείο Microsoft Academic (updated: 08/01/2020)

  • Το 2022 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Δημήτριος Βέργαδος, ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής κ. Εμμανουήλ Σκόνδρας και ο απόφοιτος του Τμήματος κ. Ιωάννης Κοσμόπουλος: «Emmanouil Skondras, Ioannis Kosmopoulos, Emmanouel T. Michailidis, Angelos Michalas, Dimitrios Vergados, “A Group Handover Scheme for Supporting Drone Services in IoT-Based 5G Network Architectures”» βραβεύθηκε ως Featured Article στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό “Drones” του Οργανισμού Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI).

  • Το 2020 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου και η διδάκτορας και μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος κ. Κωνσταντίνα Χρυσαφιάδη: K. Chrysafiadi, S. Papadimitriou and M. Virvou, “Fuzzy states for dynamic adaptation of the plot of an educational game in relation to the learner’s progress,” 2020 11th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA, Piraeus, 2020, pp. 1-7, doi: 1109/IISA50023.2020.9284380) βραβεύθηκε ως ένα από τα Best Papers στο διεθνές συνέδριο IEEE International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications IISA 2020.
  • Το 2020 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Δημήτριος Αποστόλου και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος κ. Δέσποινα Πολέμη, «Knowledge management methodology for identifying threats in maritime/logistics supply chains «, Knowledge Management Research and Practice, 16 (4), 508-524, βραβεύτηκε με το βραβείο Cook Medal 2020 από το OR society.
  • Το 2020 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος κ. Δέσποινα Πολέμη, «Kioskli, K. and Polemi N. (2020) “A Socio-Technical Approach to Cyber Risk Assessment” Proceedings of the ICCSITCSRA 2020 : 22nd International Conference on Cyber Security for Internet of Things, Cyber Security Risk and Analytics on November, 5-6, 2020, Amsterdam, The Netherlands», βραβεύτηκε ως Best Paper.
  • Το 2019 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Γεώργιος Τσιχριντζής και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος κ. Διονύσιος Σωτηρόπουλος, D. G. Giatzitzoglou, D. N. Sotiropoulos and G. A. Tsihrintzis, “AIRS-x: An eXtension to the Original Artificial Immune Recognition Learning Algorithm,” 2019 International Conference on Computer, Information and Telecommunication Systems (CITS), Beijing, China, 2019, pp. 1-5, doi: 10.1109/CITS.2019.8862043), βραβεύθηκε ως ένα από τα Best Papers στο διεθνές συνέδριο IEEE International Conference on Computer, Information, and Telecommunication Systems (CITS 2019).
  • Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Ευθύμιος Αλέπης Έχει δημοσιεύσει 3 CVE για Android, το ένα από τα οποία με CVE score 10/10.
  • Το 2018, , ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Πατσάκης έλαβε την NVIDIA GPU Grant (2018).
  • Το 2018, το ερευνητικό έργο του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ. Ευθύμιου Αλέπη αναγνωρίστηκε από τη Microsoft, Security Researchers Acknowledgements, για τον εντοπισμό ευπάθειας στο λογισμικό Cortana των Windows (July 2018): https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/security-guidance/researcher-acknowledgments-online-services
  • Το 2017, το ερευνητικό έργο του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ. Ευθύμιου Αλέπη αναγνωρίστηκε από τη Google, Android Security Acknowledgements, για τον εντοπισμό ευπάθειας στο λογισμικό του Android (2017): https://source.android.com/security/overview/acknowledgements
  • Το 2016, το ερευνητικό έργο του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ. Ευθύμιου Αλέπη αναγνωρίστηκε από τη Google, Android Security Acknowledgements, για τον εντοπισμό ευπάθειας στο λογισμικό του Android (2016): https://source.android.com/security/overview/acknowledgements#2016
  • Το 2016, το ερευνητικό έργο του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ. Ευθύμιου Αλέπη αναγνωρίστηκε από τη Microsoft, Security Researchers Acknowledgements, για τον εντοπισμό ευπάθειας στο λογισμικό Skype for Android (July 2016): https://technet.microsoft.com/en-us/security/ccaspx#0419
  • Το 2016, τον Νοέμβριο, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Πατσάκης αναγνωρίστηκε για την συμβολή του σε θέματα ασφάλειας Android Security Bulletin (https://source.android.com/security/bulletin/2016-11-01.html).
  • Το 2016, τον Αύγουστο, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Πατσάκης αναγνωρίστηκε από την Microsoft ως Security Researcher.
  • Το 2015 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Ευθύμιος Αλέπης και η διδάκτορας του Τμήματος κ . Κατερίνα Καμπάση, “Empirical study towards the creation of educational user profiles for the students of an open university” Maria Virvou, Katerina Kabassi, Efthimios Alepis, Achilles Kameas, Christos Pierrakeas, Aspasia Theodosiou: βραβεύθηκε ως ένα από τα Best Papers στο διεθνές συνέδριο IEEE International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications IISA 2015: 1-5, IEEE Press 2015.
  • Το 2015 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Πατσάκης, A. Morris, C. Patsakis, V. Cahill and M. Bouroche, “Snapcab: Urban Scale Context-Aware Smart Transport using Adaptive Context Trees”, βραβεύθηκε ως Best Papers στο διεθνές συνέδριο 4th EAI International Conference on Context-Aware Systems and Applications, November 26-27, 2015, Vung Tau, Vietnam.
  • Το 2015 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Πατσάκης, E. Galvan-Lopez, Marc Schoenauer, C. Patsakis, “Design of an Autonomous Intelligent Demand-Side Management System by Using Electric Vehicles as Mobile Energy Storage Units by Means of Evolutionary Algorithms”, βραβεύθηκε ως Best Papers στο διεθνές συνέδριο 7th International Joint Conference on Computational Intelligence, Lisbon, Portugal, 12-14 November, 2015.
  • Το 2014 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Γεώργιος Τσιχριντζής και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος κ. Διονύσιος Σωτηρόπουλος, D. Sotiropoulos, D. Mathioudakis and G. A. Tsihrintzis, “Genetic-AIRS: A hybrid classification method based on Genetic Algorithms and Artificial Immune Systems,” IISA 2014, The 5th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications, Chania, 2014, pp. 1-5, doi: 10.1109/IISA.2014.6878722), βραβεύθηκε ως ένα από τα Best Papers στο διεθνές συνέδριο IEEE International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA), Chania, Crete, Greece, July 7-9, 2014.
  • Το 2014 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου, “A mapping mechanism of NL sentences onto an SPN state machine for understanding purposes” Adamantia Psarologou, Nikolaos G. Bourbakis, Maria Virvou βραβεύθηκε ως ένα από τα Best Papers στο διεθνές συνέδριο: IEEE IISA 2014: 321-324.
  • Το 2009 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου, ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Ευθύμιος Αλέπης και η διδάκτορας του Τμήματος κ . Ιωάννα-Ουρανία Σταθοπούλου, «On Assisting a Visual-Facial Affect Recognition System with Keyboard-Stroke Pattern Information» I.-O. Stathopoulou, E. Alepis, G.A. Tsihrintzis and M. Virvou βραβεύθηκε ως ένα από τα Best Papers στο διεθνές συνέδριο AI-2009: The Twenty-ninth SGAI International Conference Cambridge, UK, 15th-17th December 2009, BCS SGAI The Specialist Group on Artificial Intelligence.
  • Το 2008 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Γεώργιος Τσιχριντζής και οι διδάκτορες του τμήματος κ. Παρασκευή Λαμπροπούλου και κ. Αριστομένης Λαμπρόπουλος, P. S. Lampropoulou, A. S. Lampropoulos and G. A. Tsihrintzis, “Evaluation of a Middleware System for Accessing Digital Music Libraries in Mobile Services,” Fifth International Conference on Information Technology: New Generations (itng 2008), Las Vegas, NV, 2008, pp. 1206- 1207, doi: 10.1109/ITNG.2008.153), βραβεύθηκε ως Best Poster Paper στο διεθνές συνέδριο 5th IEEE International Conference on Information Technology: New Generations (IEEE ITNG), Las Vegas, USA, April 7-9, 2008.
  • Η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου έγινε Gold Member στον Διεθνή Επιστημονικό Οργανισμό KES International το 2008.
  • Το 2007 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Ευθύμιος Αλέπης και η διδάκτορας του Τμήματος κ . Κατερίνα Καμπάση, Kabassi, K., Virvou, M. & Alepis, E. “Testing the Effectiveness of MBIUI Life-Cycle Framework for the Development of Affective Interfaces» In Communications in Computer and Information Science, Software and Data Technologies, Volume 22, βραβεύθηκε στα Best Papers of ICSOFT 2007.
  • Το 2007 η εργασία, στην συγγραφή της οποίας συμμετείχαν η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Ευθύμιος Αλέπης και η διδάκτορας του Τμήματος κ . Κατερίνα Καμπάση, Alepis, E., Virvou, M. & Kabassi, K. (2009) “Knowledge Engineering Aspects of Affective Bi-Modal Educational Applications” In Communications in Computer and Information Science, E-business and Telecommunications, Volume 23, βραβεύθηκε στα Best Papers.
  • Η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου έλαβε το 1ο βραβείο από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς για το έτος 2005-2006.
  • Η Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου έλαβε το 1ο βραβείο από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς για το έτος 2003-2004.
  • Το 2003 ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Ευθύμιος Αλέπης, έλαβε το 3ο βραβείο στο “6th Ericsson Awards of Excellence in Telecommunications”, για την εργασία “Mobile aspects in authoring and tutoring in the context of educational software”.
  • Η εργασία με τίτλο «Mobile educational features in authoring tools for personalized tutoring» που συγγράφηκε από την Πρόεδρο του Τμήματος και Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου και από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ. Ευθύμιο Αλέπη, και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Computers & Education, υπήρξε ένα από τα «TOP 25 articles of Computers and Education».
Συνιδρυτής / Γενικός Πρόεδρος / Πρόεδρος Προγράμματος Διεθνών Συνεδρίων

Καθηγήτρια Μαρία Βίρβου

  • 13th International Joint Conference on Knowledge-Based Software Engineering (JCKBSE 2020), Larnaca, Cyprus, August 24-26, 2020.
  • 10th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications, IISA 2019, Patras, Greece, July 15-17, 2019.
  • 12th Joint Conference on Knowledge-Based Software Engineering (JCKBSE 2018) Corfu, Greece
  • 9th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications, IISA 2018, Zakynthos, Greece, July 23-25, 2018. IEEE Computer Society 2018
  • 29th IEEE International Conference on Tools with Artificial Intelligence, ICTAI 2017, Boston, MA, USA, November 6-8, 2017. IEEE Computer Society 2017
  • 8th International Conference on Information, Intelligence, Systems & Applications, IISA 2017, Larnaca, Cyprus, August 27-30, 2017. IEEE 2017
  • 7th International Conference on Information, Intelligence, Systems & Applications, IISA 2016, Chalkidiki, Greece, July 13-15, 2016. IEEE 2016
  • 6th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications, IISA 2015, Corfu, Greece, July 6-8, 2015. IEEE 2015
  • 5th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications, IISA 2014, Chania, Crete, Greece, July 7-9, 2014. IEEE 2014
  • 4th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications, IISA 2013, Piraeus, Greece, July 10-12, 2013. IEEE 2013
  • 10th International Conference on Signal Processing and Multimedia Applications and 10th International Conference on Wireless Information Networks and Systems, Reykjavík, Iceland, 29-31 July, 2013.
  • Eighth International Conference on Intelligent Information Hiding and Multimedia Signal Processing, IIH-MSP 2012, Piraeus-Athens, Greece, July 18-20, 2012. IEEE 2012
  • Tenth Conference on Knowledge-Based Software Engineering, JCKBSE 2012, Rodos, Greece, August 23-26, 2012.
  • International Conference on Signal Processing and Multimedia Applications and International Conference on Wireless Information Networks and Systems, Rome, Italy, 24-27 July, 2012, SIGMAP is part of ICETE – The International Joint Conference on e-Business and Telecommunications.
  • Fifth International Conference on Software and Data Technologies, Athens, Greece, July 22-24, 2010.
  • International Conference on Signal Processing and Multimedia Applications, Athens, Greece, July 26-28, 2010, SIGMAP is part of ICETE – The International Joint Conference on e-Business and Telecommunications.
  • Eighth Joint Conference on Knowledge-Based Software Engineering, JCKBSE 2008, August 25-28, 2008, University of Piraeus, Piraeus, Greece.

Καθηγητής Γεώργιος Τσιχριντζής

  • 13th International Joint Conference on Knowledge-Based Software Engineering (JCKBSE2020), Larnaca, Cyprus, August 24-26, 2020.
  • 11th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA2020), Piraeus, Greece, July 15-17, 2020.
  • 10th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA2019), Patra, Greece, July 15-17, 2019.
  • 12th Joint Conference on Knowledge-Based Software Engineering (JCKBSE2018), Corfu, Greece, August 27-30, 2018.
  • 9th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications IISA2018), Zakynthos, Greece, July 23-25, 2018.
  • 8th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA2017), Golden Bay Beach Hotel, Larnaca, Cyprus, August 28-30, 2017.
  • 7th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA2016), Porto Carras Grand Resort, Chalkidiki, Greece, July 13-15, 2016.
  • 6th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA2015), Corfu, Greece, July 6-8, 2015.
  • 5th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA2014), Chania, Greece, July 7-9, 2014.
  • 13th European Conference on Cyber Warfare and Security (ECCWS-2014), Piraeus, Greece, July 3-4, 2014.
  • 2014 International Conference on Intelligent Interactive Multimedia Systems and Services (KES-IIMSS 2014), Chania, Greece, June 18-20, 2014.
  • 25th International Conference on Tools with Artificial Intelligence (ICTAI2013), Washington DC, USA, November 4-6, 2013.
  • 2013 International Conference on Innovation in Medicine and Healthcare (KES-INMED2013), Piraeus, Greece, July 17-19, 2013.
  • 4th International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications (IISA2013), Piraeus, Greece, July 10-12, 2013.
  • 2013 International Conference on Intelligent Interactive Multimedia Systems and Services (KES-IIMSS 2013), Sesimbra, Portugal, June 26-28, 2013.
  • 2013 IEEE International Conference on Computer, Information and Telecommunication Systems (CITS2013), Piraeus, Greece, May 7-10, 2013.
  • 5th IEEE International Symposium on Monitoring and Surveillance Research: Healthcare-Safety-Security, Athens, Greece, November 9, 2012.
  • 23rd IEEE International Conference on Tools with Artificial Intelligence (ICTAI 2012), Athens, Greece, November 7-9, 2012.
  • 10th Joint Conference on Knowledge-Based Software Engineering (JCKBSE 2012), Island of Rodos, Greece, August 23-26, 2012.
  • 8th IEEE International Conference on Intelligent Information Hiding and Multimedia Signal Processing (IIHMSP 2012), Piraeus, Greece, July 18-20, 2012.
  • 2012 International Conference on Intelligent Interactive Multimedia Systems and Services (KES-IIMSS 2012), Gifu, Japan, May 23-25, 2012.
  • 2011 International Conference on Intelligent Decision Technologies (KES-IDT-2011), Piraeus, Greece, July 20-22, 2011.
  • 2011 International Conference on Intelligent Interactive Multimedia Systems and Services (KES-IIMSS 2011), Piraeus, Greece, July 20-22, 2011
  • 2011 International Conference on Signal Processing and Multimedia Applications (SIGMAP 2011), Seville, Spain, July 18-21, 2011.
  • 2010 International Conference on Intelligent Interactive Multimedia Systems and Services (KES-IIMSS 2010), Baltimore, USA, July 28-30, 2010.
  • 2010 International Multi-Conference on Innovative Developments in Information Communication Technologies (INNOV 2010), Piraeus, Greece, July 29-31, 2010.
  • 2010 International Joint Conference on e-Business and Telecommunications (ICETE 2010), Piraeus, Greece, July 26-28, 2010.
  • 2009 International Conference on Intelligent Interactive Multimedia Systems and Services (KES-IIMSS 2009), Venice, Italy, July 16-17, 2009.
  • 2008 International Symposium on Intelligent Interactive Multimedia Systems and Services (KES-IIMSS 2008), Piraeus, Greece, July 9-11, 2008.
  • 8th Joint Conference on Knowledge-Based Software Engineering (JCKBSE 2008), Piraeus, Greece, August 25-28, 2008.

Καθηγητής Ιωάννης Θεοδωρίδης

  • Συνδιοργανωτής (Workshop co-chair) της σειράς Int’l Workshop on Big Mobility Data Analytics (BMDA), στο πλαίσιο του Int’l Conference on Extending Database Technology (EDBT): Μάρ. 2021 (Λευκωσία, Κύπρος), Μάρ. 2020 (Κοπεγχάγη, Δανία), Μάρ. 2019 (Λισσαβώνα, Πορτογαλία), Μάρ. 2018 (Βιέννη, Αυστρία).

Καθηγητής Χρήστος Δουληγέρης

  • Συμμετοχή στην οργάνωση, διαχείριση κα επίβλεψη πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων, όπως τα CIE, SEEDA, IEEE Educon, και KSEM.

 

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Καθηγήτρια Μαρία Βίρβου

  • Προσκεκλημένη ομιλήτρια (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο 23rd Annual ACM Conference on Innovation and Technology in Computer Science Education, ITiCSE 2018, Larnaca, Cyprus, July 02-04, 2018. ACM 2018
  • Προσκεκλημένη ομιλήτρια (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο IEEE 27th International Conference on Tools with Artificial Intelligence- ICTAI 2015
  • Προσκεκλημένη ομιλήτρια (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο The 2013 International Conference on Computer, Information, and Telecommunication Systems, CITS 2013, Piraeus, Greece, May 7-8, 2013 . IEEE 2013
  • Προσκεκλημένη ομιλήτρια (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο International Conference on Computer Graphics and Artificial Intelligence 2011 (3ΙΑ 2011), Athens, 27-28 May 2011.
  • Keynote speaker στο συνέδριο CIE2011-Conference on Informatics in Education, Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση 2011, 7-9 Οκτωβρίου 2011, Πειραιάς

Καθηγητής Ιωάννης Θεοδωρίδης

  • Προσκεκλημένος ομιλητής (Keynote speaker) στο Workshop on Multiple-Aspect Analysis of Semantic Trajectories (MASTER’19), joint with EDBT/ICDT Conference, Würzburg, Germany, September 2019. Θέμα: «Learning from our movements – The mobility data analytics pipeline».
  • Προσκεκλημένος ομιλητής (Instructor) στο 2nd ACM Europe Summer School on Data Science, Αθήνα, Ιούλιος 2018 [summerschool.acm.org/2018]. Θέμα: «Mobility Data Science».

Καθηγητής Κωνσταντίνος Μεταξιώτης

  • Προσκεκλημένος ομιλητής μετά από τιμητική πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρωσία στο πλαίσιο του προγράμματος “Public Diplomacy: EU and Russia” στο session ‘Science, Technology and Innovation Policy’.

Καθηγητής Γεώργιος Τσιχριντζής

  • Προσκεκλημένος ομιλητής (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο 2019 IEEE International Conference on Computer, Information and Telecommunication Systems (CITS2019), Beijing, China, August 28-31, 2019. Θέμα: «Machine Learning and Analytics with Significantly Imbalanced Data and Applications in Information Systems».
  • Προσκεκλημένος ομιλητής (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο IEEE International Conference on Computing, Power and Communication Technologies (GUCON2018), Greater Noida, Uttar Pradesh, India 28-29 September 2018. Θέμα: «Software Personalization Using Machine Learning with Imbalanced Samples».
  • Προσκεκλημένος ομιλητής (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο 12th Joint Conference on Knowledge-based Software Engineering (JCKBSE2018), Corfu, Greece, 27-30 August 2018. Θέμα: «Machine Learning Methodologies in Automated Recommendation».
  • Προσκεκλημένος ομιλητής (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο 29th IEEE International Conference on Tools with Artificial Intelligence (ICTAI2017), Boston, MA, USA, 6-8 November 2017. Θέμα: « Classification with Significant Class Imbalance and Applications in Software Personalization».
  • Προσκεκλημένος ομιλητής (Keynote speaker) στο διεθνές συνέδριο Multitheme Conference on Smart Digital Futures (AMSTA, IDT, IIMSS & STET), Chania, Crete, Greece, 18 – 20 June 2014. Θέμα: «One Class Classification Problems – Applications in Recommender Systems».

 

ΜΕΛΗ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Αντιπρόεδρος του Τμήματος και Καθηγητής Δημήτριος Βέργαδος

  • 2020: επελέγη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και με ευρεία πλειοψηφία τακτικό μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Καθηγητής Ιωάννης Θεοδωρίδης

  • 2020: Αντιπρόεδρος Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Επιστημών Πληροφορικής, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).
  • Από το 2018: Senior member του οργανισμού.
  • 2016-2019: Μέλος Editorial Board: ACM Computing Surveys – CSUR.
  • 2017-2018: Μέλος Γενικής Συνέλευσης, Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δέσποινα Πολέμη

  • Μέλος (κατόπιν πρόσκλησης) των ομάδων εργασίας του Ευρωπαϊκού οργανισμού κυβερνοασφάλειας ENISA:
  • ENISA Ad-Hoc Working Group on the European Cybersecurity Skills Framework (12/2020-12/2021).
  • ENISA Working Group of experts on Risk Assessment & Certification, 3/2020-9/2020.
  • ENISA Working Group of experts on Artificial Intelligence & Cybersecurity, 6/2020-12/2020.

 

Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις