Άλλες Δραστηριότητες

Άλλες Δραστηριότητες

Students Act

Το Students Act αποτελεί μια πλατφόρμα ιδεών, όπου οι φοιτητές θα μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους πάνω σε θέματα που πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν και να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία. Οι ιδέες αυτές θα είναι σε θέση να υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους φορείς του Πανεπιστημίου και να δώσουν μια καλύτερη εμπειρία στους φοιτητές. Το Students Act πραγματοποιείται στο πλαίσιο του TEDx University of Piraeus που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με θέμα “Believe.Act.Change”.

TEDx University of Piraeus

Το TEDx University of Piraeus αποτελεί έργο του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Θανόπουλος.

TEDx University of Piraeus

Το TEDx University of Piraeus αποτελεί έργο του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Θανόπουλος.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού, το TEDx University of Piraeus οραματίζεται να αποτελέσει έναυσμα για δράση, προσφορά και θετική σκέψη στη νεανική κοινότητα, να εδραιωθεί σαν θεσμός στο Πανεπιστήμιο και να γίνει γνωστό στην κοινωνία για το έργο του.

Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει ιδεαλιστές της ανθρωπότητας, εμπνευσμένους επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς με προοδευτική σκέψη και φορείς αλλαγής της κοινωνίας, οι οποίοι θα μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες και θα δώσουν το έναυσμα στους νέους να αναπτύξουν, να μοιραστούν και να κάνουν τις ιδέες τους πράξη. Αποστολή μας είναι να δείξουμε τη ροή που ακολουθεί η αλλαγή, “πίστη-δράση-αλλαγή” και να προτρέψουμε τους νέους στη συνταγή της πράξης.

Περισσότερες πλητοφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του TEDx University of Piraeus στη διεύθυνση http://www.tedxuniversityofpiraeus.com/

MUN Society

Η ομάδα προσομοιώσεων Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Unipi MUN Society) είναι ένας φοιτητικός, μη κερδοσκοπικός σύλλογος με έδρα το Πανεπιστήμιό μας, αφοσιωμένος στην προώθηση πρωτοβουλιών Μοντέλων Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations) και Μοντέλων Προσομοιώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Model European Union) , καθώς και στη συμμετοχή, διεκπεραίωση και διοργάνωση διαφόρων δημοκρατικών πρωτοβουλιών, συνεδρίων και εκδηλώσεων, παραμένοντας προσηλωμένος στο κύριο όραμά του: την προώθηση της δημοκρατίας στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των μελλοντικών ευρωπαϊκών και παγκόσμιων ηγετών.

Με μια μακρά πορεία άνω των 10 ετών, έχουμε βοηθήσει με υπερηφάνεια περισσότερους από 1000 φιλόδοξους νέους να ανακαλύψουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες, να εξελιχθούν ακαδημαϊκά και προσωπικά, να δημιουργήσουν και να αλληλεπιδράσουν με ένα μοναδικό δίκτυο, να κατανοήσουν στην πράξη τη δημοκρατική διαδικασία των διεθνών οργανισμών και τη διαδικασία χάραξης πολιτικής, να αναλάβουν ρόλους διπλωματών, αρχηγών κρατών, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να συζητήσουν για καίρια ζητήματα/ατζέντες, να βοηθήσουν τους νέους να κατανοήσουν τη σημασία της ενεργού συμμετοχής τους στις δημοκρατικές διαδικασίες, να τους δώσουν ευκαιρίες να ταξιδέψουν και να αλληλεπιδράσουν με συνομηλίκους από διαφορετικές χώρες και διαφορετικά υπόβαθρα, ώστε να συζητήσουν για το μέλλον του κόσμου μας, να διαμορφώσουν το μέλλον της ένωσής μας μέσω των επαναστατικών ιδεών τους, να προσφέρουν εθελοντική εργασία , και κυρίως να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε φυσικά να ανατρέξετε και στα social media μας. (instagramfacebook), είτε να πληροφορηθείτε απο τον Ακαδημαϊκό μας υπεύθυνο Καθηγητή Πέτρο Λιάκουρα.

Oμάδα MUN Πανεπιστημίου Πειραιώς

unipi.mun@gmail.com