Πολιτιστικές Ομάδες

Πολιτιστικές Ομάδες

Οι πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσφέρουν στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα ενδιαφέροντα τους και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Προάγουν τον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διαθέτει τις παρακάτω πολιτιστικές ομάδες:

Θεατρική Ομάδα

Η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ξεκινάει τη δράση της κάπου στο 1994. Το 2005 η ομάδα αποκτά νέα σύσταση και ανεβάζει:

 • Ο Αφέντης Πούντιλα και ο Υπηρέτης του Μάτι του Μ.Μπρεχτ (2005)
 • Εσωτερικές Ειδήσεις του Μ. Ποντίκα (2006)
 • Καλντερόν του Π. Π Παζολίνι (2007)
 • Οι Μάγισσες του Σάλεμ του Α. Μιλλερ (2008)
 • Death Proof του Q. Tarantino σε διασκευή του Μπάμπη Λουκόπουλου (2009)
 • Real ή Τι; (2010)
 • Πρόσκληση σε Πάρτυ (2011)
 • Το Ξύπνημα της Άνοιξης, του Φ.Βέντεκιντ (2012)
 • Δρ. Φάουστους (2013)
 • Έτσι Πεθαίνει ο Έρωτας (2014)
 • Ανδρείκελα (2015)
 • Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος του Ματέι Βίσνιεκ (2016)
 • Αντιγόνη του Σοφοκλή (2017)

Tι κερδίζουμε μέσα από αυτή την ομάδα, τι κερδίζουμε μέσα απ’ το θεάτρο; Πολλά.. είναι μια διαδικασία μέσα απ’ την οποία ο καθένας μας μπορεί να αισθανθεί δημιουργικός. Ξεπερνάμε ντροπές, ανασφάλειες, ταμπού και βγάζουμε από μέσα μας στοιχεία του χαρακτήρα μας που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν, βγάζουμε έναν άλλο εαυτό. Γινόμαστε ομάδα, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε και να λειτουργούμε με το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Στις μέρες μας, που κυριαρχεί το αίσθημα της μοναξιάς, της ανίας, της συμβατικότητας, της ξενικότητας και με όλη αυτή τη μαυρίλα που αντικρίζουμε καθημερινά, η θεατρική αυτή ομάδα, το θέατρο, αποτελεί ανάσα για όλους εμάς και γι’ αυτό βάζουμε όλη μας της αγάπη και το μεράκι για να την κρατάμε ζωντανή.

Για πληροφορίες συμμετοχής, τις συναντήσεις κλπ. επικοινωνήστε στο mail ή εγγραφείτε στο newsletter της ομάδας

Website: theatriki.unipi.gr

E-mail: papeitheatriki@gmail.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/groups/173608212597/

Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου
panepistithea.gr

Μουσικά Σύνολα

Τα Μουσικά Σύνολα (ΜΣ) Πανεπιστημίου Πειραιώς δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία και αρωγή του πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου και της καθηγήτριας κ. Κορνηλίας Δελούκα-Ιγγλέση. Οργανώθηκαν και συντονίζονται από τους φοιτητές και πτυχιούχους κλασσικών σπουδών Ραφαήλ Αραούζο και Στέφανο Αλεξόπουλο του τμήματος ΟΔΕ του Πανεπιστημίου.

Αποτελούν τον επίσημο Πολιτιστικό Πρεσβευτή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πλαισιώνοντας εκδηλώσεις, τόσο εντός, όσο και εκτός αυτού. Επιπλέον, λειτουργούν ως υπηρεσία έχοντας δομή, ιεραρχία και τμήματα για την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη παρουσία σε όλες τις δράσεις τους.

Μέσω των ΜΣ οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν και να μεταδώσουν μουσικές γνώσεις με τη βοήθεια μαθημάτων που λαμβάνουν χώρα σε αίθουσες του Πανεπιστημίου. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται ομάδες μουσικών – φοιτητών που ονομάζονται Μουσικά Σύνολα.

(https://www.facebook.com/MousikaSynolaPanepistemiouPeiraios)

Ομάδα Σύγχρονου Χορού

Περιγραφή Μαθημάτων

Μέσω των μαθημάτων το άτομο θα έρθει σε επαφή με το σώμα του και θα εξοικειωθεί με τις περισσότερες εν δυνάμει λειτουργίες αυτού. Θα προετοιμάσουμε το σώμα, έτσι ώστε να εισέλθει με ασφάλεια σε νέες κινητικές καταστάσεις, μέσα από την καταβολή της ελάχιστης μυϊκής δύναμης και την ενεργοποίηση των βασικών μυϊκών ομάδων.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να χορέψει, εάν έχει διάθεση και ανοιχτό μυαλό. Το σώμα μας είναι το εργαλείο μας, αλλά το μυαλό και η ψυχή οι κινητήριες δυνάμεις μας. Ελάτε να κυλιστούμε, να συρθούμε, να στροβιλιστούμε, να πηδήξουμε, να γειωθούμε, να αναποδογυρίσουμε, να στηριχτούμε, να λυγίσουμε, να ανοίξουμε, να γίνουμε ελαστικοί και ευέλικτοι, να ακολουθήσουμε κανόνες, να τους σπάσουμε , να αυτοσχεδιάσουμε και κυρίως να ευχαριστηθούμε!!!!

Τα μαθήματα βασίζονται στην τεχνική release. Το επίπεδο θα διαμορφωθεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Απαραίτητη η φόρμα και μία αλλαξιά.

Το σύγχρονο διδάσκεται με γυμνά πέλματα.

Στόχος Μαθημάτων

Η διαμόρφωση καλλιτεχνικής συνείδησης, η γνωριμία των συμμετεχόντων με την τέχνη και τεχνική του σύγχρονου χορού και η δημιουργία ενός πυρήνα ατόμων που, εάν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορέσει να εργαστεί για τη δημιουργία performance σύγχρονου χορού για φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Τα μαθήματα σύγχρονου χορού διδάσκονται από την Αλεξάνδρα Κωστοπούλου.

Για πληροφορίες συμμετοχής και σχετικά με τις συναντήσεις επικοινωνήστε στο: alexandra.kostopoulou1993@gmail.com ή επικοινωνήστε με το τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.

Λογοτεχνικός Κύκλος

Ο Λογοτεχνικός Κύκλος δημιουργήθηκε με φοιτητική πρωτοβουλία το 2017 για να φέρει σε επαφή φοιτητές που αγαπούν τα βιβλία και τη γραφή.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εντός πανεπιστημίου όπου μπορούμε να μοιραστούμε την αγάπη μας για τη λογοτεχνία και να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας. Θέλουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να εμπνευστούμε και να ανακαλύψουμε καινούργια πράγματα – νέα βιβλία, νέες ιδέες, νέους κόσμους.

Εάν σου αρέσει να χάνεσαι μέσα στις λέξεις ή να χτίζεις με αυτές, μη διστάσεις να μας βρεις.

Email: logotexnikoskyklospapei@gmail.com

Facebook page: https://www.facebook.com/logotexnikoskyklospapei

Facebook group: https://www.facebook.com/groups/222766348200263/