Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα Πανεπιστημίου Πειραιώς του Δρ. Νικόλαου Αγγελόπουλου

Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα

Δρ. Νικόλαου Αγγελόπουλου

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στο Αμφιθέατρο Αθανάσιος Κανελλόπουλος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Δρ. Νικόλαου Αγγελόπουλου, Ιδρυτή, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ALDEMAR, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Στην προσφώνησή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης επισήμανε ότι ο Δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος ανήκει στους σκαπανείς της ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, έχοντας σφραγίσει με τις παραδειγματικές και καινοτόμες δράσεις του μια ολόκληρη εποχή και έχοντας αναδείξει, μέσω του παραδείγματος, το μελλοντικό πρότυπο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με το πρώτο στα  Βαλκάνια MBA με έμφαση στον Τουρισμό (1999) και  το πρώτο  πανεπιστημιακό Τμήμα Τουριστικών Σπουδών στη χώρα, στοχεύει στην προώθηση της αριστείας στην τουριστική εκπαίδευση και τη διάπλαση επιστημόνων τουρισμού υψηλού επιπέδου, αφενός γιατί ο Τουρισμός αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης στη χώρα μας, αφετέρου γιατί η πολυμορφία του τουριστικού γίγνεσθαι απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες  υψηλού επιπέδου.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών Καθηγητής Άγγελος Κότιος παρουσίασε το έργο (Laudatio) του Δρ. Νικόλαου Αγγελόπουλου. Αναφέρθηκε στις σπουδές του, στην επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία στον ιδιωτικό κλάδο, την σημαντική συμβολή του στον Δημόσιο βίο όπου άφησε το στίγμα του, πρωτοπορώντας στον τουριστικό τομέα καθώς και στο φιλανθρωπικό του έργο.

Ο τιμώμενος ανέφερε ότι στην αρχή της πορείας του στον κλάδο, ο τουρισμός ήταν απαξιωμένος, με μικρή πολιτική και κοινωνική αποδοχή και ελάχιστο ποιοτικό αποτύπωμα, οπότε χρειάστηκαν μεγάλοι αγώνες για να μετατραπεί σήμερα στην κινητήρια δύναμη, που στηρίζει εμφατικά το ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών. Ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό και επιστημονικό επίπεδο των στελεχών του τουρισμού ήταν γενικά χαμηλό καθώς δεν υπήρχε ως κλάδος στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.  Το  τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αν και σχετικά νέο, με την άρτια κατάρτιση των διδασκόντων καθηγητών και την διασύνδεση με επιχειρήσεις και φορείς είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση παραγωγής εκπαιδευμένων στελεχών για ένα κλάδο που υπερκαλύπτει το αποτύπωμά του και υπολείπεται κρατικής φροντίδας και σχεδιασμού.Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Προκήρυξη Εκλογών/ Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Υποβολής Υποψηφιοτήτων για Ανάδειξη Διευθυντή του Εργαστήριου «Εργαστήριο Θαλασσίων Επιστημών, Τεχνολογίας και Πληροφορικής» του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστήμιου Πειραιώς