Σπουδές
22 Δεκεμβρίου 2023 2024-02-14 14:30- 22 Δεκεμβρίου, 2023
- 2:06 μμ
Σπουδές
Προπτυχιακές Σπουδές
Με γνώμονα το γενικό στόχο του Τμήματος, το πρόγραμμα σπουδών επιδιώκει:
- Να μεταδώσει τις γνώσεις των αρχών, των θεωριών και των προβλημάτων της διοίκησης των οικονομικών μονάδων στα πλαίσια μιας ευρείας πανεπιστημιακής μόρφωσης.
- Να μυήσει στις μεθόδους και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη λήψη σωστών διοικητικών αποφάσεων.
- Να μεταδώσει την τέχνη της αποτελεσματικής διοίκησης των ανθρωπίνων πόρων για την επίτευξη των παραγωγικών στόχων.
- Να διδάξει τη μεθοδολογία της επιστημονικής μελέτης, έρευνας και ανάλυσης πολύπλοκων διοικητικών προβλημάτων.
- Να υπογραμμίσει στους φοιτητές την κοινωνική διάσταση κάθε διοικητικού προβλήματος και απόφασης.
- Να προετοιμάσει κατάλληλα τους φοιτητές εκεί-νους που φιλοδοξούν να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακά επίπεδα σπουδών, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Η φοίτηση στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων διαρκεί 4 χρόνια. Κάθε έτος διαιρείται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα, το χειμερινό και το θερινό. Συνολικά τα ακαδημαϊκά εξάμηνα είναι 8.
Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει 36 μαθήματα κορμού και γύρω στα 49 επιλογής από τα οποία ο φοιτητής υποχρεούται να επιλέξει 10. Διδάσκεται επίσης υποχρεωτικά μία ξένη γλώσσα (Αγγλικά) που καλύπτει τα τέσσερα πρώτα εξάμηνα σπουδών.
Το σύνολο μαθημάτων για τη λήψη πτυχίου είναι 50 (ΥΠΟΧ=36, ΕΠΙΛ=10, ΑΓΓΛΙΚΑ=4). Η επιτυχής εξέταση για τα Αγγλικά είναι υποχρεωτική για τη λήψη πτυχίου χωρίς να υπολογίζονται στο βαθμό πτυχίου. Τα μαθήματα επιλογής του προγράμματος σπουδών αρχίζουν από το 5ο εξάμηνο και για την περάτωση των σπουδών τους οι φοιτητές πρέπει να έχουν εξεταστεί σε:
- Τρεις (3) βασικές επιλογές
- Τέσσερα (4) μαθήματα από μία και μόνο κατεύθυνση από τις τρεις (3) κατευθύνσεις:
- Κατεύθυνση Μάνατζμεντ και Ανθρώπινου Παράγοντα
- Κατεύθυνση Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
- Κατεύθυνση Μάρκετινγκ και Παραγωγής
- Τρεις (3) ελεύθερες επιλογές
Σημειώνεται ότι:
- Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος θα πρέπει να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν επιτυχώς στο μάθημα Ξ.Γ. Αγγλικά στα πρώτα τέσσερα (4) εξάμηνα.
- Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος μπορούν να επιλέξουν στη διάρκεια των σπουδών τους μέχρι δύο (2) μαθήματα επιλογής ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Μία (1) στη χειμερινή περίοδο και μία (1) στην εαρινή, η οποία μπορεί να δηλωθεί είτε στην κατεύθυνση είτε στις ελεύθερες επιλογής (Ε.Ε.)
- Ιδιαίτερα στο μάθημα Εφαρμογές Η/Υ ΙΙ, εκτός της υποχρεώσεως για άσκηση 40 εργαστηριακών ωρών, θα τίθεται και βαθμός. Ο βαθμός αυτός, εφόσον είναι προβιβάσιμος, θα προστίθεται στον προβιβάσιμο βαθμό του μαθήματος. Εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να τεθεί βαθμός στις Εφαρμογές Η/Υ ΙΙ εφόσον δεν ασκηθεί ο ενδιαφερόμενος φοιτητής για 40 ώρες. Οι φοιτητές υποχρεούνται να έχουν επιτυχή εξέταση σε 50 μαθήματα για τη λήψη του πτυχίου τους.
- Φοιτητές/τριες που βρίσκονται στο 5ο και 6ο εξάμηνο μπορούν να επανεξετασθούν σε δύο (2) υποχρεωτικά μαθήματα των προηγουμένων 4 ή 5 εξαμήνων.
- Φοιτητές/τριες που βρίσκονται στο 7ο και 8ο εξάμηνο μπορούν να επανεξετασθούν συνολικά σε έξι (6) (υποχρεωτικά και επιλογής) μαθήματα εάν δεν έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος επανεξέτασης.
- Δύναται σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος οι φοιτητές να εξετάζονται σε όλες τις εξεταστικές περιόδους τα προαπαιτούμενα και εξαρτώμενα μαθήματα.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος εδώ.
Για να δείτε τον οδηγό σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον οδηγό σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον οδηγό σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον οδηγό σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον οδηγό σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον οδηγό σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 πατήστε εδώ.
- Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2023-2024 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση:26/07/2023) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση:02/03/2023) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση:19/05/2022) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2019) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2017-2018 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2018) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2016-2017 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2017) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2016) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2015) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2013-2014 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2014) - Για το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Ακαδημαϊκού Έτους 2012-2013 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2013)
- Για το Πρόγραμμα Εξετάσεων Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023) - Για το Πρόγραμμα Εξετάσεων Φεβρουαρίου – Μαθημάτων Εαρινού εξαμήνου για τους επί πτυχίω φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 πατήστε εδώ.
(Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023)
Για να δείτε τον Κανονισμό Προπτυχιακών Σπουδών πατήστε εδώ.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 τα διδακτικά συγγράμματα παρέχονται μέσω του ΕΥΔΟΞΟΣ, μία ηλεκτρονική υπηρεσία ολοκληρωμένης διαχείρισης συγγραμμάτων με σκοπό την άμεση και ολοκληρωμένη παροχή των Συγγραμμάτων των φοιτητών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της επικράτειας. Κάθε εξάμηνο οι φοιτητές δηλώνουν στην Υπηρεσία το επιθυμητό για κάθε μάθημα σύγγραμμα.
Για την είσοδό σας στην Υπηρεσία ΕΥΔΟΞΟΣ πατήστε εδώ.
Τα διδακτικά συγγράμματα τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι φοιτητές του Τμήματος βρίσκονται στις παρακάτω καταστάσεις:
Βιβλιοθήκη
Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στεγάζεται στο Υπόγειο του Κεντρικού Κτιρίου και διαθέτει περισσότερους από 55.000 τόμους βιβλίων, 180 τίτλους εντύπων ξενόγλωσσων περιοδικών και 165 ελληνικών περιοδικών. Επίσης, παρέχει πλήρη ηλεκτρονική πρόσβαση σε περισσότερα από 6.000 επιστημονικά περιοδικά μέσω του Ελληνικού Δικτύου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών HEAL-Link. Τα επιστημονικά περιοδικά και τα βιβλία καλύπτουν κυρίως τους τομείς ενδιαφέροντος των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται διάφορες εκδόσεις ιδιωτικών και δημοσίων οργανισμών με αναφορές και στατιστικά στοιχεία, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό σε CD ROM και DVD, τα οποία εμπλουτίζονται διαρκώς.
Δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο των χρηστών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου έχουν όλοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, τα Μέλη Δ.Ε.Π. και το Τεχνικό και Ερευνητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου. Οι βασικές υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης είναι:
- Παροχή υπηρεσιών δανεισμού και διαδανεισμού
- Καθοδήγηση και παροχή βιβλιογραφικής πληροφορίας στους χρήστες
- Διαχείριση των παραγγελιών έντυπου και μη υλικού
- Θεματική επεξεργασία και ταξινόμηση υλικού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα
- Πρόσβαση σε υλικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεκμηρίωσης
- Υπηρεσίες συνεργασίας με άλλες ελληνικές βιβλιοθήκες μέσω του Δικτύου «Ερμής».
Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) έχει ως στόχο να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών υποστήριξης του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού έργου του Πανεπιστημίου αναφορικά με την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το Κέντρο Η/Υ, μεταξύ άλλων υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία των Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ικανό αριθμό προσωπικών υπολογιστών για την ενίσχυση της πρακτική εξάσκησης των φοιτητών.
Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων
Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων (ΚεΔΔ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναπτύσσει και υποστηρίζει τη δικτυακή και τηλεπικοινωνιακή υποδομή του Πανεπιστημίου και παρέχει σύγχρονες δικτυακές υπηρεσίες και προηγμένες εφαρμογές τηλεματικής, με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου.
Φοιτητική Μέριμνα
Σίτιση
Από το Μάρτιο του 1987 λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το Φοιτητικό Εστιατόριο, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της οδού Τσαμαδού 78 και στο οποίο σιτίζονται οι δικαιούμενοι δωρεάν σίτιση φοιτητές. Σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση των φοιτητών εκδίδει το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους.
Υποτροφίες Επίδοσης
Οι Υποτροφίες Επίδοσης χορηγούνται σε προπτυχιακούς φοιτητές με κριτήριο την απόλυτη βαθμολογική σειρά επιτυχίας. Πλήρη υποτροφία επίδοσης λαμβάνουν οι ισοβαθμήσαντες υποψήφιοι των οποίων και τα δηλούμενα οικογενειακά εισοδήματα είναι απολύτως ίσα. Οι υπόλοιποι ισοβαθμήσαντες λαμβάνουν τιμητικό τίτλο. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.
Φοιτητικά Εισιτήρια
Για λόγους διευκόλυνσης των μετακινήσεων των φοιτητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς παρέχεται έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου. Η έκπτωση αυτή παρέχεται στο δικαιούχο φοιτητή για όλο το ακαδημαϊκό έτος και για τόσα έτη όσα απαιτούνται για την κανονική διάρκεια των σπουδών του, προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη. Σε όσους δικαιούνται μειωμένη τιμή εισιτηρίου χορηγείται Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου (Δ.Ε.Ε.) που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, δε δικαιούνται φοιτητικού εισιτηρίου οι φοιτητές που προέρχονται από κατάταξη ως πτυχιούχοι άλλων ΑΕΙ για την απόκτηση επιπλέον πτυχίου. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.
Διεθνής Ακαδημαϊκή Συνεργασία και Προγράμματα Ανταλλαγών
Διεθνής Σχέσεις και Ακαδημαϊκή Συνεργασία
Στις διεθνείς δραστηριότητες του Πανεπιστημίου περιλαμβάνονται ακαδημαϊκές ανταλλαγές του εκπαιδευτικού προσωπικού και των φοιτητών στο πλαίσιο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαπανεπιστημιακών συμφωνιών με διεθνή Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Οι δραστηριότητες αυτές επιτρέπουν στα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού, να αναπτύσσουν επαφές με συναδέλφους τους στο διεθνή χώρο, να ανανεώνουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο γνωστικό τους πεδίο και να συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγών και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Επίσης, οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα κινητικότητας και να παρακολουθούν μαθήματα για ένα ή δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα σε άλλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια μέσω του προγράμματος ΣΩΚΡΑΤΗΣ/ERASMUS. Οι ακαδημαϊκές πιστωτικές μονάδες και βαθμοί από το Πανεπιστήμιο υποδοχής μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο προέλευσης στα πλαίσια συμφωνιών αμοιβαίας αποδοχής. Πληροφορίες για το πρόγραμμα ERASMUS δίνονται από το Γραφείο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων στο τηλ.: 210-4142170.
Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας
Οι δραστηριότητες του ΔΑΣΤΑ (Δομή Απασχόλησης και ΣTAδιοδρομίας) απευθύνονται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους αποφοίτους. Ο κεντρικός στόχος είναι να προσφέρει στους φοιτητές, με οργανωμένο τρόπο, τη δυνατότητα να γνωρίσουν το περιβάλλον της μελλοντικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας και, παράλληλα, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους τη θέση τους στον επαγγελματικό στίβο.
α) Γραφείο Διασύνδεσης
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχει ως στόχο την πολύπλευρη υποστήριξη των φοιτητών και των αποφοίτων του Πανεπιστημίου για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας, παρέχοντας καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν τις σπουδές και τη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους, όπως:
- Πληροφόρηση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές και για χορηγούμενες υποτροφίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
- Συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, αναζήτησης εργασίας, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος και συνέντευξης πρόσληψης.
- Προβολή νέων θέσεων εργασίας και διοργάνωση Ημερίδων Σταδιοδρομίας με τη συμμετοχή επιχειρήσεων.
β) Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
Μέσω της ΜΚΕ ενθαρρύνεται η προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων, μέσω της οργάνωσης εκθέσεων για την επιλογή καινοτόμων ιδεών και επιχειρηματικών σχεδίων.
Οι επιμέρους στόχοι των παρεμβάσεων για την προώθηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς περιλαμβάνουν:
- Ανάπτυξη επιχειρηματικής νοοτροπίας και κουλτούρας στο φοιτητικό πληθυσμό.
- Ανάπτυξη θετικής στάσης και νοοτροπίας ως προς την επιχειρηματικότητα και την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
- Ανάδειξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ως σημαντικής προοπτικής απασχόλησης.
- Παροχή γνώσεων σχετικά με την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη βασικών, αλλά και εξειδικευμένων επιχειρηματικών δεξιοτήτων / ικανοτήτων.
- Υποστήριξη για την ίδρυση νέων παραγωγικών μονάδων ή την ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.
- Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των παραγωγικών φορέων.
- Προαγωγή της έρευνας σε συναφή με την επιχειρηματικότητα πεδία.
γ) Πρακτική Άσκηση Φοιτητών
Επιμέρους στόχοι της Πρακτικής Άσκησης είναι:
- Η απόκτηση μιας πρώτης εμπειρίας / προϋπηρεσίας σχετικής με το επάγγελμα ή/και η επαγγελματική ένταξη στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η Πρακτική Άσκηση.
- Η ουσιαστικότερη αφομοίωση της επιστημονικής γνώσης μέσα από τη διαδικασία της επαγγελματικής επιστημονικής εξάσκησης, η ανάδειξη των δεξιοτήτων των ασκουμένων και η ανάπτυξη επαγγελματικής συνείδησης.
- Η ομαλότερη μετάβαση των φοιτητών από το χώρο της προετοιμασίας τους στο χώρο της παραγωγής, των επιχειρήσεων και των οργανισμών, η εξοικείωση των φοιτητών της Ανώτατης Εκπαίδευσης με το εργασιακό περιβάλλον και τις απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου, καθώς και με τις εργασιακές σχέσεις και το ύψος των απολαβών, όπως διαμορφώνονται στην ελληνική πραγματικότητα.
- Η καλλιέργεια ευνοϊκών συνθηκών για τη δημιουργική συνάντηση διαφορετικών επιστημονικών κλάδων και η ενθάρρυνση της αυτενέργειας και της επαγγελματικής επινοητικότητας των ασκουμένων.
- Η δημιουργία ενός δίαυλου αμφίδρομης μετάδοσης πληροφοριών μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και παραγωγικών φορέων, ώστε να διευκολύνεται η μεταξύ τους συνεργασία.
- Η ενσωμάτωση των νέων τάσεων και αναγκών της αγοράς εργασίας και της ζήτησης για συγκεκριμένες ειδικότητες και δεξιότητες των αποφοίτων στα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας.
Συμβουλευτικό Κέντρο
Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς απευθύνεται στους φοιτητές με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εντός και εκτός του Ακαδημαϊκού χώρου.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο παρέχει:
- Ατομική συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη (με αυστηρή τήρηση του απορρήτου) για τη λήψη αποφάσεων και την αντιμετώπιση δυσκολιών της καθημερινής προσωπικής, οικογενειακής και ακαδημαϊκής, ζωής.
- Ομαδική Συμβουλευτική σε θέματα, όπως: επικοινωνία και διαπροσωπικές σχέσεις, άγχους και τρόπων αντιμετώπισής του, σχέσεων των δύο φύλων, αυτοανάλυση και αυτοέλεγχος της συμπεριφοράς.
- Σεμινάρια Πληροφόρησης και Απόκτησης Ειδικών Γνώσεων και Δεξιοτήτων σε θέματα όπως: τεχνικές αποτελεσματικής μελέτης, μέθοδοι συγγραφής και παρουσίασης επιστημονικών εργασιών, ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, αποτελεσματική διαχείριση ακαδημαϊκού χρόνου, ομαδική συμπεριφορά, ανάπτυξη ικανοτήτων συνεργασίας.
- Δίκτυο Εθελοντών Βοηθών Φοιτητών για τη διευκόλυνση φοιτητών με ειδικές ανάγκες.
Η μετακίνηση των φοιτητών γίνεται μόνο μέσω των διμερών συμφωνιών που έχουν συναφθεί από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου και ισχύουν για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος. Υπεύθυνοι για τις διμερείς συμφωνίες με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια είναι ένας ή περισσότεροι καθηγητές (ακαδημαϊκοί συντονιστές) σε κάθε Τμήμα. Η επιλογή των φοιτητών που πρόκειται να μετακινηθούν γίνεται από τον Ακαδημαϊκό Συντονιστή κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο και αφορά όλο το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο). Οι φοιτητές μπορούν να πληροφορηθούν τα ονόματα των Ακαδημαϊκών Συντονιστών του Τμήματός τους στους οποίους πρέπει να απευθύνονται και τα Πανεπιστήμια προς τα οποία μπορούν να μετακινηθούν από το σχετικό κατάλογο που είναι αναρτημένος στο Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου.
Εκτός από τις γενικές προϋποθέσεις συμμετοχής, οι ακαδημαϊκοί συντονιστές που είναι υπεύθυνοι για τις διμερείς συμφωνίες θέτουν και επιπλέον κριτήρια τα οποία πρέπει να δημοσιοποιούν στις ανακοινώσεις-προκηρύξεις θέσεων που θα αναρτήσουν. Οι φοιτητές προκειμένου να επιλέξουν το Πανεπιστήμιο στο οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν πρέπει αρχικά να κάνουν αίτηση προς τους Ακαδημαϊκούς Συντονιστές και να βρουν πληροφορίες για το αντίστοιχο Πανεπιστήμιο. Στις ιστοσελίδες όλων των Πανεπιστημίων, εκεί όπου γίνεται αναφορά στις Διεθνείς Σχέσεις και ειδικότερα στο πρόγραμμα Erasmus+, υπάρχουν οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής, το πρόγραμμα σπουδών, τη διάρκεια των εξαμήνων, τη δυνατότητα στέγασης και για άλλα πρακτικά θέματα που είναι απαραίτητα για τους εξερχόμενους φοιτητές. Οι φοιτητές μπορούν επίσης να συμβουλεύονται τους πληροφοριακούς φακέλους των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων από το αρχείο που τηρείται στο Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου κατά τις ώρες κοινού, Τρίτη έως Πέμπτη, 10.00 – 12.00.
Επιπλέον, το πρόγραμμα Erasmus+, δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και πρόσφατα απόφοιτους του Πανεπιστημίου Πειραιώς να μετακινηθούν για πρακτική άσκηση σε Πανεπιστήμια, Επιχειρήσεις και Οργανισμούς στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με στόχο την ευκαιρία απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε διεθνές περιβάλλον.
Για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και να πληροφορηθείτε για το πρόγραμμα Erasmus+ πατήστε ΕΔΩ.
Πρακτική Άσκηση
Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην προσπάθειά του να προσφέρει στους φοιτητές του εκτός από άριστη θεωρητική κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία, έχει εντάξει, προ 15 ετών τουλάχιστον στο πρόγραμμα σπουδών ως μάθημα επιλογής τα «Πρακτικά Μαθήματα» (3 + 3 πιστωτικές μονάδες, μαθήματα ελεύθερης επιλογής).
Δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του 3ου και 4ου έτους, στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους, να συμμετέχουν στην πρακτική άσκηση με βασικό σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι φοιτητές θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Στο πρόγραμμα εντάσσονται κατά προτεραιότητα οι φοιτητές του 8ου εξαμήνου και αν υπάρξουν κενές θέσεις οι φοιτητές του 6ου εξαμήνου. Αν οι προσφερόμενες θέσεις από το ΕΣΠΑ είναι λιγότερες από τις αιτήσεις των φοιτητών του 8ου ή και του 6ου εξαμήνου, τότε η επιλογή γίνεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια επιλογής:
- αριθμός μαθημάτων (Α.Μ) στα οποία έχουν εξεταστεί επιτυχώς ως και την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (συντελεστής βαρύτητας 70%)
- ξένες γλώσσες (Ξ.Γ) (συντελεστής βαρύτητας 10%)
- μέσος όρος (Μ.Ο) βαθμολογίας μαθημάτων ως και την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (συντελεστής βαρύτητας 20%)
Για κάθε φοιτητή προκύπτει ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο παρουσιάζεται σε λίστα κατάταξης επιτυχόντων – επιλαχόντων. Εντός 3 ημερών από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων παρέχεται στους φοιτητές δικαίωμα ένστασης. Μετά την παρέλευση των 3 ημερών οριστικοποιούνται τα αποτελέσματα και η λίστα των συμμετεχόντων στην πρακτική άσκηση εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος και ανακοινώνεται, λαμβάνοντας υπόψη σε κάθε περίπτωση θέματα προσωπικών δεδομένων.
Τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνται κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε συνεργαζόμενους με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς φορείς υποδοχής. Σε περίπτωση που κάποιος / α φοιτητής / τρια επιλέξει να εργαστεί σε φορέα υποδοχής της επιλογής του/της, θα πρέπει (αφού εγκριθεί η αίτησή του/της για πρακτική άσκηση) να ενημερώσει τον Υπεύθυνο Καθηγητή και κατόπιν έγκρισης να προωθήσει στον φορέα υποδοχής την πρόταση συνεργασίας για πρακτική άσκηση.
Επειδή η πρακτική άσκηση έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, είναι απαραίτητη η εγγραφή των φοιτητών και των φορέων υποδοχής (εντός της προθεσμίας που ανακοινώνεται κάθε φορά) στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης Φοιτητών ΑΕΙ “ΑΤΛΑΣ” καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα της πρακτικής άσκησης E Praktiki. Ο φορέας υποδοχής αναρτά τις θέσεις πρακτικής άσκησης και το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος κάνει τις αντιστοιχίσεις των θέσεων με τους φοιτητές.
Μετά από απασχόληση 2 τουλάχιστον μηνών, ο φοιτητής υποβάλλει στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης το παρουσιολόγιο και το έντυπο αξιολόγησης συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τον άμεσο προϊστάμενό του ή και τον υπεύθυνο πρακτικής άσκησης του οργανισμού στον οποίο απασχολήθηκε. Στη συνέχεια ο Καθηγητής με βάση τα παραπάνω έγγραφα καταχωρεί το βαθμό. Η επιτυχία σε αυτό το αντικείμενο πιστώνεται με δύο μαθήματα επιλογής από τα 14 που οφείλει να πάρει ο φοιτητής/η φοιτήτρια. Η πρακτική άσκηση μπορεί να επιλεγεί μόνο μια φορά. Ο φοιτητής/Η φοιτήτρια έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα πρακτικά μαθήματα στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους που θα γίνει η πρακτική άσκηση.
Η πρακτική άσκηση έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση” του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Επιστημονικοί Υπεύθυνοι Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αναπληρωτής Καθηγητής Μ. Τσόγκας – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε. Διδασκάλου
( mtsogas@unipi.gr, +30 210 414 2211) – (edidask@unipi.gr , +30 210 414 2254)
Πληροφορίες-επικοινωνία:
Γραφείο Πρακτικής Άσκησης
praktiki.unipi.gr | τηλ. 2104142640 | email: praktiki-ode@unipi.gr
Οι Σύμβουλοι Σπουδών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023 είναι οι εξής:
- Σύμβουλοι Σπουδών για κάθε έτος σπουδών:
- Α΄ Έτος (1ο-2ο Εξάμηνο): Αναπλ. Καθηγήτρια Ε. Διδασκάλου
- Β΄ Έτος (3ο-4ο Εξάμηνο): Αναπλ. Καθηγητής Β. Ζήσης
- Γ΄ Έτος (5ο-6ο Εξάμηνο): Αναπλ. Καθηγήτρια Ε. Κοπανάκη
- Δ΄ Έτος (7ο-8ο Εξάμηνο): Αναπλ. Καθηγητής Γ. Παπαναστασόπουλος
- Σύμβουλοι Σπουδών για κάθε Κατεύθυνση:
- Χρηματοοικονομική και Λογιστική: Καθηγητής Π. Αρτίκης
- Μάρκετινγκ και Παραγωγή: Αναπλ. Καθηγητής Μ. Τσόγκας
- Μάνατζμεντ και Διοίκηση Ανθρώπινου Παράγοντα: Αναπλ. Καθηγητής Φ. Νταλιάνης
Μεταπτυχιακές Σπουδές
Το Tμήμα Oργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς από το ακαδημαϊκό έτος 1995-1996 προχώρησε στη λειτουργία των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων:
- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΠΜΣ–ΔΕ) (Master in Business Administration, M.B.A.). Επανίδρυση ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 3035_27.07.2018) – Κανονισμός ΠΜΣ (ΦΕΚ B 3859_6.09.2018) – Τροποποίηση ΦΕΚ επανίδρυσης (ΦΕΚ Β 4735_20.12.2019) – Τροποποίηση ΦΕΚ κανονισμού ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 5546_17.12.2020)
- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα με Διεθνή Προσανατολισμό (MBA – Total Quality Management International). Επανίδρυση ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 3149_01.08.2018) – Κανονισμός ΠΜΣ (ΦΕΚ B 4004_17.09.2018) – Τροποποίηση ΦΕΚ επανίδρυσης και ΦΕΚ κανονισμού ΠΜΣ (ΦΕΚ B 4304_28.11.2019) – Τροποποίηση ΦΕΚ επανίδρυσης και ΦΕΚ κανονισμού ΠΜΣ (ΦΕΚ B 5611_21.12.2020)
- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Management Τουρισμού (ΠΜΣ.ΔΕ.ΜΤ) (Master’s in Business Administration – Tourism Management, M.B.A. – Tourism Management). Επανίδρυση ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 3149_01.08.2018) – Κανονισμός ΠΜΣ (ΦΕΚ B 4224_27.09.2018) – Τροποποίηση ΦΕΚ επανίδρυσης και ΦΕΚ κανονισμού ΠΜΣ (ΦΕΚ B 5540_17.12.2020) Τροποποίηση ΦΕΚ κανονισμού ΠΜΣ (ΦΕΚ B 2783_26.04.2023)
- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (ΠΜΣ.ΔΕ.Σ.) (Executive M.Β.Α.). Επανίδρυση ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 2857_17.07.2018) – Κανονισμός ΠΜΣ (ΦΕΚ B 3915_10.09.2018) – Τροποποίηση ΦΕΚ επανίδρυσης και ΦΕΚ κανονισμού ΠΜΣ (ΦΕΚ B 5544_17.12.2020).Τροποποίηση ΦΕΚ κανονισμού ΠΜΣ (ΦΕΚ B 2784_26.04.2023)
- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: “Λογιστική και Έλεγχος Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών” (MSc in Accounting and Control of Public Sector and Businesses). Επανίδρυση ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 3183_02.08.2018) – Κανονισμός ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 3860_06.09.2018) – Τροποποίηση ΦΕΚ επανίδρυσης (ΦΕΚ Β 5546_17.12.2020) – Τροποποίηση ΦΕΚ κανονισμού ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 2733_25.14.2023)
Σκοπός των μεταπτυχιακών αυτών προγραμμάτων είναι η προετοιμασία, σε προχωρημένο επίπεδο, διοικητικών στελεχών και συμβούλων ικανών να αντιμετωπίσουν επιτυχώς το πολύπλοκο και δυναμικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον, συμβάλλοντας σε επιχειρησιακές διαδικασίες που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.
Tα Tμήματα Oργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς προχώρησαν στην επανίδρυση του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος:
- Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Δίκαιο και Οικονομία (Master in Law & Economics). – Επανίδρυση ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 2836_16.07.2018) – Κανονισμός ΔΠΜΣ (ΦΕΚ Β 3952_12.09.208) – Τροποποίηση Κανονισμού ΔΠΜΣ (ΦΕΚ Β 2733_26.04.2023).
Στόχος του ανωτέρω προγράμματος είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς διακεκριμένων επιστημόνων, τόσο στον χώρο της Νομικής και Οικονομικής Επιστήμης, όσο και στο χώρο των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η συνέργεια των συνδυαστικών γνώσεων και της κριτικής ικανότητας πάνω σε κρίσιμα διεπιστημονικά θέματα δημιουργούν προστιθέμενη αξία, επαυξάνοντας το γνωσιακό κεφάλαιο σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.
- Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση. – Επανίδρυση ΠΜΣ (ΦΕΚ Β 5002_31.12.2019) – Κανονισμός ΔΠΜΣ (ΦΕΚ Β 5021_13.12.2020)
Ψηφιακή Βάση Διπλωματικών Εργασιών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Τμήματος Ο.Δ.Ε.
Διδακτορικές Σπουδές
Ένας από τους βασικούς στόχους του τμήματος είναι η ανακάλυψη νέας γνώσης μέσα από την έρευνα προκειμένου να γίνεται συνεχής εκσυγχρονισμός και ενίσχυση της διδασκαλίας.
Σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο είναι αναγκαία η νέα γνώση μέσα από συνεχής ερευνητική προσπάθεια αλλά και ερευνητικές δραστηριότητες. Για την ανάπτυξη αυτών το τμήμα Ο.Δ.Ε. δέχεται υποψήφιους διδάκτορες σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τους σκοπούς του Τμήματος.
Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο διαπνέεται από την ακαδημαϊκή ελευθερία και διεξάγεται σύμφωνα με τη συνείδηση κάθε μέλους ΔΕΠ και την επιστημονική δεοντολογία και ηθική. Η εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής αποτελεί μια δοκιμασία που εμπλέκει τον Υποψήφιο Διδάκτορα και το Επιβλέπον μέλος ΔΕΠ σε μια πολυεπίπεδη διαπροσωπική σχέση. Για το λόγο αυτό απαιτείται η κοινή συναίνεση των δύο μερών για να προχωρήσει μια τέτοια συνεργασία.
Μια Διδακτορική Διατριβή χαρακτηρίζεται από ισχυρά στοιχεία πρωτοτυπίας που αναγνωρίζονται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Το διδακτορικό πρόγραμμα του Τμήματος έχει στόχο τη διεξαγωγή έρευνας υψηλής ποιότητας και την άρτια εκπαίδευση των νέων ερευνητών.
Οι διαδικασίες εκπόνησης διδακτορικης διατριβής γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Ο τρίτος κύκλος σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων περιλαμβάνει την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής και ολοκληρώνεται με την απονομή διδακτορικού τίτλου. Η απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος διέπετε από τις κείμενες διατάξεις. Οι Διδακτορικές Σπουδές αποσκοπούν στην προαγωγή της γνώσης, στη δημιουργία υψηλής ποιότητας επιστημονικής έρευνας όπως επίσης και στην ανάπτυξη νέων επιστημόνων και ερευνητών, με υψηλού επιπέδου γνώσεις, ικανών να συμβάλουν στην πρόοδο της επιστήμης . Οι εν λόγω σπουδές οδηγούν στην απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος, το οποίο πιστοποιεί την εκπόνηση πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας και την ουσιαστική συνεισφορά του/της κατόχου του στην εξέλιξη της γνώσης στον αντίστοιχο επιστημονικό κλάδο. Οι απόφοιτοι του προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών προορίζονται να στελεχώσουν το ερευνητικό, επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό δυναμικό της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συγχρόνως, το πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών αποτελεί για το Τμήμα, πηγή ακαδημαϊκού κύρους και διεθνούς διάκρισης και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ερευνητικής παραγωγής, µε έμφαση στην εκπόνηση των επιστημονικών εργασιών που συντελούνται στο πλαίσιό του.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ | ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΤΗΣ | ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ | ΘΕΜΑ |
Αδάμ Γεώργιος | Ε. Κοπανάκη | Μ. Σφακιανάκης Ν. Γεωργόπουλος | «Στρατηγικές Διαμόρφωσης και Υλοποίησης Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Αλυσίδα Αξίας του Λιανεμπορίου» |
Αθανασιάδου Θάλεια | Π. Αρτίκης | Ν. Φίλιππας Α. Φουστέρης | «The Effects of ESG Factors and Sustainability on the Banking Sector” / “Οι επιπτώσεις των παραγόντων ESG και της βιωσιμότητας στον τραπεζικό τομέα» |
Ασημακόπουλος Κυριάκος | Ε. Διδασκάλου | Λ. Χυτήρης Ν. Γεωργόπουλος | «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τουρισμός: Η συμβολή του αργού Τουρισμού» |
Αρσένου Ευαγγελία | Β. Ζήσης | Ι. Σώρρος Γ. Παπαναστασόπουλος | «Η Δίκαιη Λογιστική Αξία ως Εργαλείο Μέτρησης των Περιουσιακών στοιχείων και της ποιότητας των κερδών: Η περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» |
Ανδρονής Σόλωνας | Ν. Φίλιππας | Π. Αρτίκης
|
«Οι επιπτώσεις του fintech στην Χρηματοοικονομική Βιομηχανία: Ανάλυση της περίπτωσης του Bitcoin»
|
Βασιλάτος Αντώνιος | Γ. Παπαναστασόπουλος | Β. Ζήσης Ι. Σώρρος | « The Accounting Treatment of Research & Development Expenditures for Financial Firm Performance: A Machine Learning Approach» |
Βασιλοπούλου Αλεξάνδρα | Γ. Παπαναστασόπουλος | Δ. Θωμάκος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) Ι. Σώρρος | «Increased regulation, the search for transparency and the quest for business development and growth: the case for law taxation in the post economic crisis era» |
Μάσσιμο Βοϊνας | Μ. Σφακιανάκη | Π. Μαραβελάκη Γ. Παπαναστασόπουλος | «Εφαρμογές στατιστικών διεργασιών με στόχο την βελτίωση εξωδικαστικών μηχανισμών ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών» |
Γεωργαρουδάκη Ειρήνη | Ε. Διδασκάλου | Ν. Γεωργόπουλος
| «Εταιρική Βιωσιμότητα και Επιχειρηματικά Μοντέλα Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις(ΜμΕ)» |
Γιαννακόπουλος Νικόλαος | Μ. Τσόγκας | Α. Κουρεμένος Ε. Κοπανάκη | «Διαστάσεις και Επίδραση της μη Λεκτικής Επικοινωνίας στη Διαδικασία Πώλησης: Μια Ολιστική προσέγγιση» |
Γκιόλια Ευαγγελία | Φ. Νταλιάνης | Λ. Χυτήρης Α. Σμυρνιώτου (Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού-ΕΚΠΑ) | «Η Επενέργεια της Άθλησης στην υγεία και τη συμπεριφορά των εργαζομένων» |
Καμίνη Δέσποινα | Ι. Θανόπουλος | Β. Πέκκα-Οικονόμου Ε. Νίνα-Παζαρζή | «Παράγοντες Βιωσιμότητας της Σύγχρονης Επιχείρησης» |
Κάμπης Αλέξανδρος | Μ. Σφακιανάκης | Δ. Γεωργακέλλος Ν. Γεωργόπουλος | «Application of Systems Theory in the re-formulation of Corporate Decision Models». |
Κάντα Δέσποινα | Ν. Φίλιππας | Ν. Γεωργόπουλος Δ. Γεωργακέλλος | «Mακροοικονομικοί και άλλοι παράγοντες που διαμορφώνουν τη διαφορά μισθών στο φύλο». |
Καραγκούνης Δημήτριος | Α. Σινανιώτη | Κ. Δελούκα Β. Πέκκα-Οικονόμου | «Η ανταγωνιστική λειτουργία της επιχείρησης στο πλαίσιο των κανόνων ανταγωνισμού της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης» |
Καραμηνάς Αντώνιος | Σ. Μπερσίμης | Μ. Σφακιανάκης Δ. Γεωργακέλλος | «Optimizing Healthcare Services using Machine Learning» |
Καρβουνίδη Μαρία | Α. Φουστέρης | Ε. Διδασκάλου Ν. Γεωργόπουλος | «Η Εφαρμογή Πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης στη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ελληνικό τουριστικό κλάδο» |
Κατωπόδη Αργυρή | Ν. Φίλιππας | Α. Κουρεμένος Β. Πέκκα-Οικονόμου | «Χρηματοοικονομική εκπαίδευση και χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» |
Κλαδά Νικολέττα | Ν. Γεωργόπουλος | Δ. Γεωργακέλλος Ε. Κοπανάκη | «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Σύγχρονες Στρατηγικές Μάνατζμεντ στις Επιχειρήσεις Φιλοξενίας» |
Κομπορόζου Αικατερίνη | Μ. Σφακιανάκης | Π. Μαραβελάκης Φ. Νταλιάνης | «Αλληλεπίδραση Παραγόντων Συναισθηματικής Νοημοσύνης στο Σύγχρονο Επιχειρηματικό Περιβάλλον» |
Κότιος Δημήτριος | Μ. Σφακιανάκης | Ν. Γεωργόπουλος Π. Μαραβελάκης | «Ο ρόλος των μεγάλων δεδομένων στη λήψη Στρατηγικών Αποφάσεων: Προκλήσεις και εφαρμογές στον τραπεζικό κλάδο». |
Κοτσομύτη Τριανταφυλένα | Ε. Διδασκάλου | Δ. Γεωργακέλλος Α. Φουστέρης | «Επιχειρηματικά Μοντέλα Κυκλικής Οικονομίας και η συμβολή της Οικοκαινοτομίας στην υιοθέτηση Πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας στις Ελληνικές Επιχειρήσεις» |
Κουλεντιανού Μαρία | Β. Πέκκα-Οικονόμου | Δ. Γεωργακέλλος Ν. Γεωργόπουλος | « Σύγχρονες δεξιότητες για Επιτυχή Επιχειρηματική Δραστηριότητα» |
Κρητικός Ελευθέριος | Π. Αρτίκης | Μ. Σφακιανάκης Γ. Παπαναστασόπουλος | «Ο ρόλος της διάθεσης ανάληψης κινδύνων των πιστωτικών ιδρυμάτων στη δημιουργία της Ελληνικής Χρηματοπιστωτικής Κρίσης. Η περίπτωση των στεγαστικών δανείων. |
Λυδάκη Κωνσταντίνα | Ν. Γεωργόπουλος | Π. Αρτίκης Ε. Κοπανάκη | «Ψηφιακός μετασχηματισμός στον Χρηματοοικονομικό κλάδο – Υιοθέτηση Νέων Τεχνολογιών από τα Τραπεζικά Ιδρύματα και τις επιχειρήσεις Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και δημιουργία Ανταγωνιστικού Πλεονεκτήματος» |
Μάλλιαρη Νεφέλη | Δ. Κάμπης | Μ. Σιγάλα Ν. Γεωργόπουλος | «Α Reformulating Approach to consumer behaviour determinants – Application to Earth Saving (Green energy) related products and policies» |
Μπαρτσιώκα Ζωή | Σ. Μπερσίμης | Μ. Σφακιανάκης
| «Assessment of Learning Outcomes by integrating Runs and Scans Models in Computer-Adaptive Testing for Optimizing Educational Administration» |
Μπουντούλης Χρήστος | Σ. Μπερσίμης | Μ. Σφακιανάκης Δ. Γεωργακέλλος | «An Innovative and Integrated Framework for Utilizing Big Data Using Statistical Machine Learning in Insurance Industry», «Ένα Καινοτόμο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Αξιοποίηση των Μεγάλων Δεδομένων με Χρήση Στατιστικής Μηχανικής Μάθησης στην Ασφαλιστική Βιομηχανία» |
Νίκα Ελισάβετ | Δ. Γεωργακέλλος | Μ. Σφακιανάκης Γ. Παπαναστασόπουλος | «Εννοιολογικό Πλαίσιο και Ανάπτυξη Μοντέλου για την Πρόβλεψη και Διαχρονική Παρακολούθησης των Δαπανών Υγείας» |
Παναγιωτίδου Ευαγγελία | Π. Χουντάλας | Α. Λαγοδήμος Δ. Γεωργακέλλος | «Enhancing Laboratory Operational Performance through ISO 17025 Accreditation: A Qualitative Investigation into Competence and Credibility of Accredited Laboratories» |
Παπαγεωργίου Αναστασία | Β. Ζήσης | Ι. Σώρρος Γ. Παπαναστασόπουλος | «Η συνάφεια (value relevance) των λογιστικών αριθμών και των χρηματοοικονομικών καταστάσεων στην αποτίμηση των επιχειρήσεων» |
Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη | Μ. Τσόγκας | Δ. Γεωργακέλλος Δ. Κάμπης | «Bridging the Gap between the internal and external environment of a firm: The role of ESG as a corporate Brand Promise» |
Παρθενοπούλου Νίνα | Δ. Γεωργακέλλος | Ν. Γεωργόπουλος Σ. Μπερσίμης | «Διερεύνηση των παραγόντων καινοτομίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα» |
Πλεμμένος Ιωάννης | Αθ. Κουρεμένος | Π. Μάλλιαρης Γ. Αυλωνίτης Μ. Τσόγκας | «Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών στο Μάρκετινγκ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Θεωρητική και Εμπειρική Προσέγγιση» |
Πετροπούλου Ευγενία Ληδια | Α. Σινανιώτη | Η Αποτελεσματικότητα της Στρατηγικής Πολιτικής και των Νομοθετικών Ρυθμίσεων που πλαισιώνουν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Οικονομία | |
Ραπτάκη Ελένη | Μ. Τσόγκας | Δ. Κάμπης Εμμαν. Πλακογιαννάκη | « Η επίδραση των συναισθημάτων στην επιλογή Διεθνών Αγορών κατά την Διεθνοποίηση των Οικογενειακών Επιχειρήσεων». |
Ραυτόπουλος Γεράσιμος | Β. Ζήσης | Ι. Σώρρος Π. Αρτίκης | «Η Πληροφοριακή Αξία των Δημοσιευμένων Οικονομικών Καταστάσεων και η χρησιμότητα των εκτιμήσεων-προβλέψεων των αναλυτών στη θεμελιώδη αποτίμηση των επιχειρήσεων» |
Ρογκάκος Ηλίας | Β. Ζήσης | Ι. Σώρρος Γ. Παπαναστασόπουλος | «Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις-Αναζήτηση Σημαντικών Τομέων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης» |
Ροκάκης Νικολαος | Σ. Μπερσίμης | Π. Μαραβελάκης Ε. Κοπανάκη | «Real-Time Adaptive Machine Learning Techniques for Revenue Optimization Via Dynamic Pricing» |
Σαλταγιάννη Νεφέλη | Π. Χουντάλας | Α. Λαγοδήμος Δ. Γεωργακέλλος | «Ολοκλήρωση πρότυπων συστημάτων διοίκησης μέσω επιχειρηματικών διεργασιών» |
Σαμπράκος Αντώνιος | Π. Μαραβελάκης | Μ. Σφακιανάκης Α. Λαγοδήμος | «Διερεύνηση της αποδοτικότητας των χερσαίων μεταφορικών επιχειρήσεων με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής» |
Σκαρλάτος Κυριάκος | Σ. Μπερσίμης | Π. Μαραβελάκης Αναπλ. Καθηγητής Πολυχρόνης Οικονόμου Πανεπιστήμιο Πατρών | «Real-Time Monitoring of Data Streams using Machine Learning Techniques for Optimizing Decision Making» |
Σπυρόπουλος Χρήστος | Σ. Μπερσίμης | Μ. Σφακιανάκης Π. Μαραβελάκης | «Analytics & Machine Learning in Sports: Optimizing the Management of Athletes and Teams», « Αναλυτική των Δεδομένων και Μηχανική Μάθηση στον Αθλητισμό: Βελτιστοποίηση του Management Αθλητών και Ομάδων» |
Σταθοπούλου Αφροδίτη-Εμμα | Ν. Φίλιππας | Π. Αρτίκης Ν. Τσαγκαράκης | Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός και έμφυλη (οικονομική) ανισότητα: Διερεύνηση της μεταξύ τους σχέση, προτάσεις και στρατηγικές ενδυνάμωσης των γυναικών στην Ελλάδα |
Σταμέλου Ευαγγελία | Α. Λαγοδήμος | Ι. Θανόπουλο Γ. Μποχώρη | «Εταιρική κοινωνική ευθύνη και πρότυπα συστήματα διοίκησης σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς» |
Σταμουλάκη Άλκηστις | Δ. Γεωργακέλλος | Ε. Διδασκάλου Α. Φουστέρης | «Οι καινοτόμες πόλεις ως θερμοκοιτίδες επιχειρηματικής ανάπτυξης: οι επενδύσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πράσινη καινοτομία και οι επιδράσεις τους στην τοπική επιχειρηματικότητα» |
Στρουμπούλης Αστέριος | Ε. Κοπανάκη | Δ. Γεωργακέλλος Ν. Γεωργόπουλος | «Ο ρόλος των πληροφοριακών συστημάτων στην υποστήριξη στρατηγικών βιωσιμότητας των επιχειρήσεων», |
Σωτηρόπουλος Γεώργιος | Ε. Διδασκάλου | Δ. Γεωργακέλλος Σ. Μπερσίμης | «Η Υιοθέτηση της Καινοτομίας στα Προγράμματα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τη στήριξη της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία» |
Τσακίρη Ειρήνη | Ε. Διδασκάλου | Ν. Γεωργόπουλος Δ. Γεωργακέλλος | «Η επίδραση της υιοθέτησης φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών-πρακτικών στη λειτουργία και την απόδοση των πολιτιστικών κέντρων» |
Τσιτσίρη Πολυξένη | Π. Αρτίκης | Ν. Τσαγκαράκης Ε. Κοπανάκη | «The role of investor sentiment and financial technology systems on asset pricing and market anomalies» (Ο ρόλος του συναισθήματος του επενδυτή και των συστημάτων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στην αποτίμηση των περουσιακών στοιχείων και στις χρηματιστηριακές ανωμαλίες ) |
Τσούδης Δημήτριος | Π. Αρτίκης | Ν. Φίλιππας Δ. Γεωργακέλλος | «Διάθεση Επενδυτών ως προς τον κλιματικό κίνδυνο και την βιώσιμη χρηματοδότηση» |
Φλώρου Κατερίνα | Π. Αρτίκης | Ν. Τσαγκαράκης Ν. Φίλιππας | «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και οι επιπτώσείς της στην άσκηση χρηματοοικονομικής διοίκησης στην Ελλάδα» |
Χαρέμης Αθανάσιος | Β. Πέκκα-Οικονόμου | Ν. Γεωργόπουλος Ν. Φίλιππας | «Χρηματοοικονομικές Κρίσεις και οικονομικοί κύκλοι: Η διερεύνηση οικονομικών παραγόντων» |
Χατζηγεωργίου Σταυρούλα | Δ. Γεωργακέλλος | Ε. Διδασκάλου Π. Χουντάλας | «Μεθοδολογικό πλαίσιο για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος και την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας σε εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην Ελλάδα » |
Χρυσικόπουλος Σταμάτιος | Π. Χουντάλας | Α. Λαγοδήμος Δ. Γεωργακέλλος | «Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των Πράσινων Πιστοποιητικών για την προώθηση και τη διασφάλιση της εταιρικής Αειφορίας» |
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ | ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ | ΘΕΜΑ |
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ | Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΛΟΣ | «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ» |
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΑΡΙΑ | Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ | «Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ MOBILE BUSINESS ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ» |
ΚΑΡΒΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ | Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ | «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ» |
ΤΑΚΑΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ | Β. ΠΕΚΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | «ΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» |
ΔΙΒΟΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ | Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΛΟΣ | «Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» |
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Α. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ | «ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΜΙΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» |
ΣΕΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ | «Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: ΕΜΠΕΡΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ» |
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ | Π. ΑΡΤΙΚΗΣ | «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» |
ΜΠΑΚΟΥΝΗ ΙΩΑΝΝΑ-ΕΥΓΕΝΙΑ | Λ. ΧΥΤΗΡΗΣ | «ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» |
ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ | Λ. ΧΥΤΗΡΗΣ | «ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» |
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ | Π. ΑΡΤΙΚΗΣ | «ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ. Η ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ» |
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Π. ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ | ΕΞΑΓΩΓΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΔΟΜΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ |
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑ ΕΛΕΝΗ | Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ |
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ | Ι. ΣΩΡΡΟΣ | THE IMPLEMENTATION AND IMPACT OF ACCOUNTING STANDARDS ON GREEK SMALL AND MEDIUM-SIZED ENTITIES (Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) |
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ | Π. ΑΡΤΙΚΗΣ | INFORMATION CONTENT OF ASSET GROWTH FOR FUTURE FIRM PERFORMANCE (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ) |
ΛΥΚΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΜΑΡΓΙΕΤΑ | Μ. ΤΣΟΓΚΑΣ | ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΟΜΙΚΗ, ΣΥΝΘΕΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ |
ΡΑΒΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ | Λ. ΧΥΤΗΡΗΣ | ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ: Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2009-2012 |
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Π. ΑΡΤΙΚΗΣ | ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ |
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ | Π. ΑΡΤΙΚΗΣ | ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ. |
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ | Μ. ΤΣΟΓΚΑΣ | ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΑΓΟΡΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ |
ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ | Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ |
ΣΚΟΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ | Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΗΨΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ |
ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ | Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΛΟΣ | ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ |
ΤΖΩΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ | Ν. ΦΙΛΙΠΠΑΣ | ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ |
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Ι. ΣΩΡΡΟΣ | ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ |
ΔΕΔΕ ΣΟΦΙΑ | Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΕΠ. |
ΚΑΡΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ | Β. ΠΕΚΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ |
ΤΑΧΜΙΤΖΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ | Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΛΟΣ | ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ |
ΔΕΪΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Β. ΠΕΚΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ |
ΑΓΟΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Β. ΠΕΚΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ |
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | Μ. ΤΣΟΓΚΑΣ | Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ |
ΒΑΡΕΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ | Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ | ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
ΚΟΣΣΥΒΑ ΔΩΡΟΘΕΑ | Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ | Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ |
ΜΠΕΛΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Ι. ΣΩΡΡΟΣ | ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
ΛΙΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ | Α. ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ | ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ |
ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. |
ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Α. ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ | ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. |
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ | Γ. ΑΡΤΙΚΗΣ | Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΜΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. |
ΧΑΤΖΗΦΩΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ | Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΛΟΣ | Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΝΗΣ | Χ. ΓΚΟΤΣΗΣ | ΜΙΚΡΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ |
ΝΙΦΟΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ | Π. ΑΡΤΙΚΗΣ | Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ |
ΣΙΓΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ | Β. ΠΕΚΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ |
ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΧΡΥΣΑ | Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ | ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ |
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ | Ν. ΦΙΛΙΠΠΑΣ | ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (BEHAVIORAL FINANCE) – Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ |
ΠΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ | Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ – ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ |
ΖΟΥΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ | ΑΘ. ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ | ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ |
ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ | Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ | ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ |
ΒΟΡΡΙΑ ΕΥΑΝΘΙΑ | Γ. ΜΠΟΧΩΡΗΣ | ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ |
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Σ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ | ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | ΑΘ. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ | ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ |
ΤΣΙΤΣΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ | Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ | ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ |
ΚΑΚΑΛΕΤΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ | ΕΜΜ. ΚΟΝΔΥΛΗΣ | ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ |
ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ | Λ. ΧΥΤΗΡΗΣ | ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ |
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ | Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΙΣΤΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ |
ΓΚΙΤΣΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | ΔΙΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ |
ΣΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ | ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ |
ΜΠΟΥΧΩΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ | Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ | ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ |
ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ |
BASIC MARKO | Π. ΑΓΑΛΛΟΠΟΥΛΟΥ | ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ |
ΧΑΛΑΜΑΝΔΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Γ. ΑΡΤΙΚΗΣ | ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ |
ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Γ. ΑΡΤΙΚΗΣ | ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ |
ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ | Λ. ΧΥΤΗΡΗΣ | ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ |
ΒΕΝΤΟΥΡΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ | Ε. ΚΟΝΔΥΛΗΣ | Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ | Ι. ΠΑΓΓΕΙΟΣ | Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΦΑΙΔΩΝ | Α. ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ | Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ MARKETER. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ |
ΤΣΟΓΚΑΣ ΜΑΡΚΟΣ – ΜΑΡΙΟΣ | Α. ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ | ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ |
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ | Χ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ | ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
ΠΟΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Χ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ | Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ( Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ) |
ΠΑΡΟΥΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ | Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ | ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ |
ΣΤΟΪΤΣΕΑ ΡΟΞΑΝΑ – ΛΟΥΤΣΙΑ | Ε. ΚΟΝΔΥΛΗΣ | Η ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ & ΕΞΑΓΟΡΩΝ |
ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ | Χ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ | ΑΝΩΤΑΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
ΗΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Χ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ | Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ |
ΚΑΡΑΒΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ | Π. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ | ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ |
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ | Σ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ | ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ |
ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Σ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ | ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ |
ΣΩΡΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Γ. ΑΡΤΙΚΗΣ | ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ |
ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Σ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ |
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Π. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ | ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ |
ΠΑΠΑΤΖΗΜΟΥ ΒΕΡΩΝΗ | Λ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ | ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ : ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ |
ΝΙΝΑ ΕΛΕΝΗ | Λ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ | Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ |
ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ | Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ | ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |