ERASMUS+ 2021-2027: Ενίσχυση της διεθνούς διάστασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση “Ευκαιρίες για διεθνή κινητικότητα και συνεργασία μεταξύ MedNet και αφρικανικών χωρών”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ERASMUS+ 2021-2027:

Strengthening International Dimension in Higher Education

 “Opportunities for international mobility and cooperation between MedNet and African countries”

 Benguerir, Μαρόκο, 4-7 Μαρτίου 2024

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), η Εθνική Αρχή του Προγράμματος ERASMUS +  σε συνεργασία με τις Εθνικές Αρχές του Προγράμματος ERASMUS +  των χωρών  “MedNet”  (Κύπρος, Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, πΓΔΜ και Τουρκία),   το Υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας και το εθνικό Γραφείο Erasmus+ του Μαρόκου, διοργάνωσε στο  Πολυτεχνείο Mohammed VI (UM6P) στην πόλη  Benguerir,  διεθνές Συνέδριο  με θέμα  ERASMUS+ 2021-2027: Ενίσχυση της διεθνούς διάστασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση “Ευκαιρίες για διεθνή κινητικότητα και συνεργασία μεταξύ MedNet και αφρικανικών χωρών”.

Κύριο στόχος του συνεδρίου ήταν η ενίσχυση της διεθνούς διάστασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω  του προγράμματος Erasmus+ 2021-2027.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από την Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου, η οποία προσκλήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, προκειμένου να παρουσιάσει  τις επιτυχημένες καλές πρακτικές διεθνοποίησης  που εφαρμόζονται στο Πανεπιστήμιό μας αλλά και να προβάλει τον Όμιλο  Διεθνούς Κινητικότητας  των Ελληνικών Πανεπιστημίων,  συντονιστής του οποίου είναι το Πανεπιστήμιό μας,  στο πλαίσιο του ERASMUS + ICM.

Το συνέδριο αυτό αποτέλεσε μια ώθηση για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών και αφρικανικών πανεπιστημίων και μια ευκαιρία για μια νέα δυναμική στη διεθνή διάσταση του Erasmus+.

 

Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις