Δελτίο τύπου για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Hellenic Hull Management (HMA) LTD

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Hellenic Hull Management (HMA) LTD.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΜΑ και Πρόεδρος την Επιτροπής Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης για τη Ναυτασφάλιση Ηλίας Τσακίρης, υπέγραψαν το σχετικό μνημόνιο, διάρκειας πέντε ετών, εκτιμώντας ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα για τους δύο φορείς.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, συμφωνήθηκε η από κοινού ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσω διαλέξεων, συνεδριάσεων και παρουσιάσεων, η θέσπιση πρακτικής άσκησης για την ενίσχυση της εξειδίκευσης στο χώρο της ναυτασφάλισης, η ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν ως στόχο την καινοτομία στη ναυτιλία, η διοργάνωση μοντέλων προσομοίωσης, προκειμένου οι φοιτητές να έλθουν σε επαφή με τις πραγματικές ανάγκες της ναυτασφαλιστικής αγοράς.

Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας Άγγελος Παντουβάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Ιωάννης Θεοτοκάς και στελέχη της εταιρείας, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατηγορίες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις