Βίρβου Μαρία

Βίρβου Μαρία

Βίρβου Μαρία

Καθηγήτρια, Τμήμα Πληροφορικής
Πρόεδρος Τμήματος

Επικοινωνία

Γνωστικό Αντικείμενο

Τεχνολογία Λογισμικού
Πληροφορίες

Η Μαρία Βίρβου είναι Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Διευθύντρια του Προγράμματος  Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πληροφορική, Διευθύντρια του Ερευνητικού  εργαστηρίου «Τεχνολογία Λογισμικού». Είναι Editor-in-Chief των σειρών βιβλίων του Springer “Learning and Analytics in Intelligent Systems” και “Artificial  Intelligence-Enhanced Software and Systems Engineering”.

Έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα στην Πληροφορική και Τεχνητή Νοημοσύνη  από το University of Sussex της Μεγάλης Βρετανίας με υποτροφία από το Ίδρυμα  Κρατικών Υποτροφιών στην ειδικότητα «Τεχνητής Νοημοσύνης». Απέκτησε το  Master of Science σε Computer Science από το University College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου της Μεγάλης Βρετανίας και πρώτο πτυχίο από το  Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του  Πανεπιστημίου Πειραιώς για δύο θητείες, καθώς και Διευθύντρια και Ιδρυτικό Μέλος  του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ‘Πληροφορική’. Διετέλεσε πολλές φορές μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, η Καθηγήτρια Μ. Βίρβου έχει συμβάλει με περισσότερες από 400 δημοσιεύσεις, με βιβλία και μονογραφίες και προεδρίες ή προσκεκλημένες ομιλίες και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και επιμέλειες πρακτικών συνεδρίων και βιβλίων. Μερικές πρόσφατες διακεκριμένες δραστηριότητές της ήταν Γενική συν- Πρόεδρος στο 14th IEEE Intelligent  Information Systems and Applications 2023 και Προσκεκλημένη Κεντρική Ομιλήτρια στο 35th IEEE International Conference on Software Engineering  Education and Training (CSEE&T 2023), Tokyo, Japan. Επίσης, έχει λάβει  αναγνωρίσεις και βραβεία για τη συνεισφορά της στον τομέα της Πληροφορικής.

Τέλος, κατέχει υψηλές θέσεις σε παγκόσμιες κατατάξεις επιστημονικής επίδοσης, ενισχύοντας έτσι το επιστημονικό της κύρος στον ακαδημαϊκό χώρο. Σε μια πρόσφατη αναζήτηση στο Scopus κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως σε δημοσιεύσεις στην περιοχή “User Modelling” από ένα διεθνές σύνολο 147.450 δημοσιεύσεων και πρώτη παγκοσμίως στην περιοχή “Educational Software”.

Η ίδια συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 2% επιστημόνων Τεχνητής Νοημοσύνης με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη του Πανεπιστημίου Stanford.

Προβολή Σύντομου Βιογραφικού Σημειώματος