Φοιτητική και Κοινωνική Ζωή

Φοιτητική και Κοινωνική Ζωή

Σύλλογος Φοιτητών Ο Πλάτων

Ο Σύλλογος φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιώς «Ο ΠΛΑΤΩΝ» που ιδρύθηκε το 1978 αποτελεί το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας. Ανήκει στην ΕΦΕΕ και τυπικά διοικείται σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του, που είναι εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο Πειραιώς. Όργανα του Συλλόγου είναι: η Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή.

Σύλλογος Φοιτητών Ωκεανός

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Ωκεανός είναι μη κερδοσκοπικός σύλλογος, πολιτικά ανεξάρτητος και μέλη του είναι οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών. Ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση των δραστηριοτήτων των φοιτητών αλλά και την ανάπτυξη και βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Η συλλογική δραστηριοποίηση των φοιτητών μέσα από τον «Ωκεανό» συσφίγγει τις σχέσεις μεταξύ τους και καθιστά αποτελεσματικότερη την προσπάθεια του συλλόγου. Ο σκοπός είναι να αποτελέσει συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, στο Πανεπιστήμιο και τη ναυτιλιακή κοινότητα με παροχή αμοιβαίου οφέλους.

Σύλλογος Φοιτητών AIESEC

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος νεανικός οργανισμός ανάπτυξης ηγετικών χαρακτηριστικών στον πλανήτη. Ιδρύθηκε το 1948 με στόχο την επίτευξη ειρήνης και την μεγιστοποίηση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων και το πετυχαίνει προσφέροντας πρακτικές εμπειρίες σε απαιτητικά περιβάλλοντα και συγκεκριμένα μέσα από τα προγράμματα διαπολιτισμικών ανταλλαγών προς νέους από 18 έως 30 ετών.

Σύλλογος Φοιτητών AEGEE

Η AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης. Ως μια Μη Κυβερνητική, πολιτικά ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι ανοιχτή στους φοιτητές και στους νέους από όλες τις σχολές και ειδικότητες. Ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 13.000 μέλη και με παρουσία σε πάνω από 200 πόλεις και 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη ! Tο 1987 δημιούργησε το πρόγραμμα μετακίνησης φοιτητών ERASMUS. Η AEGEE κάνει πράξη την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Λειτουργεί χωρίς εθνικό επίπεδο και φέρνει σε επαφή νέους από διαφορετικές χώρες.

Οι πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσφέρουν στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα ενδιαφέροντα τους και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Προάγουν τον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διαθέτει τις παρακάτω πολιτιστικές ομάδες:

 • Θεατρική Ομάδα (email :  theatriki@unipi.gr)
 • Αθλητικη Ομάδα (email :  athlitiki@unipi.gr)
 • Μουσικά Σύνολα (email : mousikasynola@unipi.gr)
 • Ομάδα Χορού (email :  omadaxorou@unipi.gr)
 • Κινηματογραφική Ομάδα (email :  kinimatografiki@unipi.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες για τις πολιτιστικές ομάδες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων πατώντας εδώ.

Στο Πανεπιστήμιό μας δραστηριοποιείται η εθελοντική ομάδα Kerykes, η οποία συμμετέχει τόσο σε δράσεις του Πανεπιστημίου όσο και σε δράσεις με άξονες τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Υπεύθυνη κα Ελένη Σταθάτου

Email: volunteers@unipi.gr

Τηλ.επικοινωνίας : 2104142820

Οι αθλητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες άθλησης, συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις  και προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την ομαδικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διαθέτει τις παρακάτω αθλητικές ομάδες:

 • Ποδόσφαιρο
 • Μπάσκετ
 • Βόλεϊ
 • Τένις
 • Πόλο
 • Σκάκι

Οι προπονήσεις των ομάδων γίνονται, κατά κύριο λόγο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Υπεύθυνοι αθλητικών δραστηριoτήτων :

ΚΦΑ Μαυροδάκος Παναγιώτης, Κινητό τηλέφωνο: 6984351557, email: mavdak@unipi.gr

ΚΦΑ Ραφούλη Αναστασία, Κινητό τηλέφωνο: 6936184348, email: arafouli@unipi.gr

Ανακοίνωση δημιουργίας ομάδας ποδοσφαίρου


Ανακοίνωση Δημιουργίας Ομάδας Αντισφαίρισης


Ανακοίνωση δημιουργίας ομάδας σκάκι


Ανακοίνωση δημιουργίας ομάδας Καλαθοσφαίρισης


Ανακοίνωση δημιουργίας ομάδας Πετοσφαίρισης


Ανακοίνωση Πρώτης Συνάντησης Ομάδας Αντισφαίρισης ΠΑΠΕΙ 2023-2024


 Ανακοίνωση Προκήρυξης Πανελλήνιων Διαπανεπιστημιακών Πρωταθλημάτων Σκακιού 2023


Ανακοίνωση Συνάντησης Ομάδας Παραδοσιακών Χορών ΠΑΠΕΙ 2023-2024.doc

 • ΠΑΣΠ
 • Πανσπουδαστική
 • Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων
 • ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Ιστοσελίδα: www.dap-papei.gr)
 • Αριστερά Σχήματα (Ιστοσελίδα: www.arister.gr)

Students Act

Το Students Act αποτελεί μια πλατφόρμα ιδεών, όπου οι φοιτητές θα μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους πάνω σε θέματα που πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν και να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.

TEDx University of Piraeus

Το TEDx University of Piraeus αποτελεί έργο του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Θανόπουλος.