Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις Ημέρες Θάλασσας 2024 του Δήμου Πειραιώς

ΠΑΠΕΙ FAVICON

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιώς

« Ημέρες Θάλασσας 2024».

 

 Την παρθενική του εμφάνιση έκανε το μουσικό σύνολο του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις εκδηλώσεις για τις «Ημέρες θάλασσας 2024» του Δήμου Πειραιά. Ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά γέμισε από κόσμο, την Κυριακή 26 Μαΐου, για να απολαύσει την πρώτη επίσημη συναυλία του μουσικού συνόλου μας, υπό την εμπνευσμένη καλλιτεχνική επιμέλεια του μουσικού, συνθέτη και παραγωγού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Με μια πλήρη ορχήστρα και έξι τραγουδιστές, το κοινό τραγούδησε και χειροκρότησε ένα πρόγραμμα με τραγούδια των Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μίλτου Πασχαλίδη και στο ξένο πρόγραμμα  Goran Bregović και Frederico Brito.

Έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν οι Ανδρέας Μάντακας, Βασίλης Σίνος, Βασιλική Ασημακοπούλου, Βούλα Πετιμεζά, Γιάννης Μαματσής, Ιάκωβος Κουτσούκος, Κωνσταντίνος Βάγιας, Λητώ Αθανασοπούλου, Μαρία Γαστεράτου, Μαρίνος Περδικάκης, Ματίνα Ευαγγελίδη, Σταυρούλα Κανάτα και Χαρά Κόλλια.

Στη συνέχεια, η ομάδα παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου μας με την παράσταση “Νησιωτικοί χοροί των Κυκλάδων”, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αναστασίας Ραφούλη, μετέφερε τον αέρα των νησιών μας, στον Πειραιά.

Το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024 στην πλατεία Παπανικολή στη Μαρίνα Ζέας, η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς παρουσίασε  «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζώνυ Ντόναχο, σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Λιώση.

Το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (Every Brilliant Thing), συγκίνησε το κοινό καθώς είναι ένα έργο τρυφερό, συγκινητικό και γεμάτο αισιοδοξία, που θυμίζει στους ανθρώπους για πόσα μικρά πράγματα, που τελικά είναι και τα ομορφότερα, αξίζει να ζει κανείς. Στο έργο έπαιξαν οι φοιτητές Ευρυδίκη Βάλη, Δέσποινα Βαμβακούση,  Δημήτρης Γαρμπής, Σοφία Γιαννακοπούλου, Αγγελική Γκρίτζαλη, Στέλα Ισααακίδου, Ειρήνη Καπερνέκα, Οδυσσέας Καταλιακός,  Πέμυ Κατερίνη, Μιχάλης Κατσούλας, Γιώτα Κατσώρα,  Σταύρος Κολούας, Στάθης Κούδας,  Ντερίλ Κυριακάκη, Κάτια Μαθιουδάκη, Αλέξανδρος Μαργαρίτης,  Κατερίνα Μπαζουράκη, Μαρία Μπακλούς, Θεοδοσία Μπίνα, Στέλιος Μπόλμπασης, Αντιγόνη Μπουρδανιώτη, Ραλένα Ρουσάκη, Χάρης Σαμψωνάς, Αρετή Σεργιάδη, Ηλίας Σκουρλής, Αγγελική Τζάλλα, Στέλλα Τριανταφύλλου  και Ιωάννα Χρονοπούλου.

Η εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς “Kerykes” συμμετείχε με περισσότερους από τριάντα εθελοντές φοιτητές, στο Posidonia Running Event που πραγματοποιήθηκε για 4η φορά, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στις 9:00, με έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι εθελοντές μας φρόντισαν για το κλείσιμο των δρόμων του Πειραιά, παρέχοντας κάθε βοήθεια στους συμμετέχοντες και καθοδηγώντας τους δρομείς στη γραμμή τερματισμού.

 

 

 

         

Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις