Τιμητική Βράβευση Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστήμιου Πειραιώς Αθανάσιου Κυριαζή και Επίδοση Υποτροφιών σε Αποφοίτους Προπτυχιακού και Μεταπτυχιακού Κύκλου του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης

Σχετικά με την Εκδήλωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ ΚΑΙ
ΕΠΙΔΟΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ
 ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στις 11.00 π.μ., έλαβε χώρα η εκδήλωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, με τίτλο «Ο σύγχρονος ρόλος του Αναλογιστή στην Ασφαλιστική Βιομηχανία», στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης χαιρέτισε τους ακαδημαϊκούς, προσκεκλημένους και επίσημους και πρόταξε τις τρεις διαστάσεις της εκδήλωσης, αναφέροντας ότι:

Η πρώτη διάσταση αυτής της εκδήλωσης είναι η τιμητική βράβευση του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θανάση Κυριαζή. Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, ο Θανάσης Κυριαζής υπηρέτησε, με εξαιρετικό τρόπο, από ανώτατες θέσεις, τόσο στο Υπουργείο Παιδείας  όσο και το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα κρίσιμα πεδία της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας. Η συμβολή του στη δημιουργία των ελληνικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μορφή που λειτουργούν σήμερα, ήταν καθοριστική. Επιπλέον, αντιλαμβανόμενος εγκαίρως τη βόμβα στα θεμέλια της χώρας, που ονομάζεται δημογραφικό, χρηματοδότησε τη σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που κατέληξε να προτείνει εμπεριστατωμένες και βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Η δεύτερη διάσταση είναι οι καθιέρωση υποτροφιών τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, δίνοντας κίνητρα αριστείας αλλά και επιβράβευση για την προσπάθεια, στους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου μας.

Η τρίτη διάσταση είναι ο αναλογισμός, αυτός ο νευραλγικός και σημαντικότατος κλάδος, που επιχειρεί να οριοθετήσει τους κινδύνους που απειλούν την οικονομική ζωή των χωρών παγκοσμίως, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως οι πόλεμοι, η κλιματική αλλαγή, οι λοιμοί, η ενεργειακή μετάβαση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου μας και Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» Καθηγήτρια Γεωργία Βερροπούλου,  ο Κοσμήτορας της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Χατζηκωνσταντινίδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Καθηγητής Πλάτων Τήνιος, ο Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και Πρόεδρος της MEGA BROKERS Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, η  Πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) και Διευθύνουσα Σύμβουλος Anras P.C. Μαριάννα Ανυφαντή, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) Διευθυντής Αναλογιστών Ομίλου Interamerican, Ιωάννης Τοτός και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων και Ανάλυσης Retail της Εθνικής Ασφαλιστικής και Απόφοιτος του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» Μαλαξιανάκης Δημήτριος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση, με την επίδοση υποτροφιών από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και Πρόεδρο του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, στους άριστους αποφοίτους του Α’ κύκλου σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, στους άριστους αποφοίτους του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» καθώς και στον  Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος Ιάκωβος- Δαυίδ Οικονομίδης, που δημοσίευσε μέρος της διατριβής του σε διεθνές περιοδικό υψηλού κύρους στο πεδίο της Αναλογιστικής Επιστήμης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την  τιμητική βράβευση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ομότιμου καθηγητή Θανάση Κυριαζή, για την προσφορά του στο Π.Μ.Σ., καθώς και τη συνολική προσφορά του στην Ερευνητική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα αλλά και τη χώρα μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο κανάλι του Πανεπιστημίου μας στο YouTube:

Location

  • Cost Free
  • Ημερομηνία εκδήλωσης
    4 Ιουνίου 2024
  • Ώρα εκδήλωσης 11:00 - 00:00
  • Total Slot 0
  • Booked Slot 0

Η εκδήλωση έληξε