ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εναρκτήρια ημερίδα του ερευνητικού έργου «LAw Professionals’ Economics Training» (LAPET)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εναρκτήρια ημερίδα του ερευνητικού έργου «LAw Professionals’ Economics Training» (LAPET)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, στο Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η εναρκτήρια ημερίδα του ερευνητικού έργου «LΑw Professionals’ Economics Training» (LAPET).

Το LAPET είναι ένα διετές ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα, την αναβάθμιση των οικονομικών γνώσεων σε επαγγελματίες παροχής νομικών υπηρεσιών (δικηγόροι, νομικοί σύμβουλοι, δικαστές, εισαγγελείς, συμβολαιογράφοι, βοηθοί δικηγορικών γραφείων, κ.λπ.).

Το έργο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και της εταιρείας συμβούλων Τrojan Economics (Κύπρος). Χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ), στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση Βασικής και Εφαρμοσμένης Έρευνας» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών Καθηγητής Άγγελος Κότιος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Καθηγητής Ιωάννης Πολλάλης, ο Διευθυντής και η υποδιευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομία» Καθηγητές Παντελής Παντελίδης και Αριστέα Σινανιώτη αντίστοιχα. Παρόντες με ομιλίες τους, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς Ηλίας Κλάππας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trojan Economics Παναγιώτης Αγησιλάου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Χαρά Νικολοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Νομικής Βιβλιοθήκης Αντώνιος Καρατζάς, ο Ομότιμος Καθηγητής Παν. Πειραιώς και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Έργου, Ιωσήφ Χασσίδ, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παν. Πειραιώς Βικτωρία Πέκκα-Οικονόμου, και τέλος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παν. Πειραιώς και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου Μιχάλης Πολέμης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκε σειρά παρεμβάσεων από ακαδημαϊκούς ερευνητές, εκπροσώπους κρατικών φορέων και συλλογικών φορέων του κλάδου. Αναλύθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι επιμέρους δράσεις του και τονίστηκε η ανάγκη σύνδεσης των δύο γνωστικών αντικειμένων (Δίκαιο και Οικονομία).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του έργου https://lapet-unipi.freshid.gr/

Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις