Ανακοίνωση για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

ΠΑΠΕΙ FAVICON

ΠΑΝΕΠΙΣΤHΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

_____________________________________________________________________

Ανακοίνωση

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου τελέστηκε στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου μας, παρουσία των Πρυτανικών Αρχών, Καθηγητών, μελών του Διοικητικού προσωπικού, φοιτητριών και φοιτητών και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Την Εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, τιμώντας την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, λαμπρό αποτέλεσμα της θυσίας ενός λαού και της Εκκλησίας του, που πότισαν με αίμα, το δένδρο της Ρωμιοσύνης και διακράτησαν την αυτοσυνειδησία τους μέσα στους αιώνες της σκλαβιάς.

Στον Χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης τόνισε την αξία ενός λαού που, αν και υπόδουλος για τετρακόσια χρόνια κράτησε την Ελληνικότητά του και πολέμησε θαυμαστά για αυτήν, όταν οι συνθήκες ωρίμασαν για την εξέγερση. Παρατήρησε δε ότι και σήμερα ζούμε μια εποχή αστάθειας με πολέμους και κρίσεις που δεν μας επιτρέπουν εφησυχασμούς, οπότε η ενάργεια και η μνήμη αυτών που μας έκαναν ελεύθερο κράτος μας τιμά και μας εμπνέει.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών Όλγα Σίσκου με θέμα: «Η Οργάνωση της Υγειονομικής Φροντίδας κατά την Περίοδο της Επανάστασης του 1821», αναδεικνύοντας μια καίρια πτυχή της ζωής εκείνης της εποχής που, για τους περισσότερους, είναι άγνωστη. Κάλυψε μια περίοδο άνω των εκατό ετών, από τα χρόνια προετοιμασίας της επανάστασης μέχρι την δημιουργία της Ιατρικής Σχολής των Αθηνών και των πρώτων νοσοκομείων, που απετέλεσαν τη Βάση του Υγειονομικού Συστήματος της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Ευγενία Αδαμοπούλου – Μπαρμπαγιάννη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιώς Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου.

Κατηγορίες
Αναζήτηση
Search

Πρόσφατες Ανακοινώσεις