Βασίλειος- Χρήστος Ναούμ

Ναούμ Βασίλειος – Χρήστος

naoum

Ονοματεπώνυμο: Ναούμ Βασίλειος – Χρήστος

Ιδιότητα: Επίκουρος Καθηγητής

Τμήμα: Ναυτιλιακών Σπουδών

Γραφείο: 604ΓΛ21

Email: vcnaoum@unipi.gr 

Τηλέφωνο/Fax: +30 210 4142547

Ιστοσελίδα: https://maritime-unipi.gr/didaktiko_prosopiko/naoym-vasileios-christos/

Ο Ναούμ Βασίλειος – Χρήστος είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών. Είναι Διδάκτωρ Λογιστικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρημ/κής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του ιδίου Πανεπιστημίου και κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει διδάξει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπροσθέτως, είναι εισηγητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του Κέντρου Συνεχούς Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διαφόρων ιδιωτικών φορέων. Ο Δρ. Ναούμ έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου, του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών  Ελλάδος και έχει εργαστεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο Οικονομικό και Λογιστικό Κέντρο Στρατού. Επί σειρά ετών ήταν ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο “υπηρεσίες παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών και σεμινάρια” και έχει συνεργαστεί με ελεγκτικές – συμβουλευτικές εταιρείες.

Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους όπως το European Accounting Review, το Management Accounting Research, το International Journal of Finance and Economics, το Journal of Managerial and Financial Accounting, το Journal of Applied Accounting Research, και το Journal of Intellectual Capital. Εργασίες του έχουν επίσης δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα διεθνή συνέδρια με τη μέθοδο των κριτών. Επίσης, έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά επαγγελματικά περιοδικά και είναι συν-συγγραφέας σε ένα βιβλίο στον επιστημονικό χώρο της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα).

Ο Δρ. Ναούμ έχει λάβει υποτροφία Μεταδιδακτορικής Έρευνας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής), έχει κερδίσει βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας στο συνέδριο του European Institute for Advanced Studies in Management (E.I.A.S.M.) και βραβείο άριστης διδασκαλίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, έχει λάβει δύο υποτροφίες για την συμμετοχή του σε διεθνή θερινά διδακτορικά προγράμματα (doctoral summer programs) του European Accounting Association.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα γνωστικά πεδία Financial Accounting (Cash flows, Persistence, Earnings Management), Management Accounting (Cost Behaviour) και Intangibles (Intellectual Capital, Organization Capital).