Ομότιμος Καθηγητής Παπαγεωργίου Πέτρος

Ο Πέτρος Παπαγεωργίου του Πέτρου είναι διδάκτωρ της Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (1975). ‘Εχει Master of Arts στην Οικονομική Θεωρία από το North Eastern University της Βοστόνης (1971). Είναι πτυχιούχος της πρώην ΑΣΟΕΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. ‘Εχει λάβει υποτροφίες από τα Πανεπιστήμια North Eastern, Boston University και επελέγη για το πρόγραμμα ανταλλαγών της AIESEC. Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπήρξε ωρομίσθιος Καθηγητής στη Σχολή Ικάρων (ΣΜΑ) και στη Σχολή Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, Ειδικός Επιστήμονας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο SUFFOLK της Βοστόνης.

Παράλληλα με την Ακαδημαική Εμπειρία έχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία. Eίναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ) από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι σήμερα και των Ολυμπιακών Αερογραμμών από το 2004 μέχρι τον Απρίλιο 2006. Πρόεδρος ή μέλος Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων Εταιριών όπως της ΕΤΒΑ Α.Ε. και της ΕΤΒΑ LEASING S.A., ΛΥΜΠΕΡΗΣ Α.Ε. Yπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο το 1993-1998 και την περίοδο 1992-1993 Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. Πρόεδρος του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, (Ο.Α.Ε.). Την περίοδο 1988-1990 ήταν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων. Υπήρξε επίσης Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ (1979-1982) όπως και εντεταλμένος σύμβουλος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (1977-1978). Την περίοδο 1976-1977 υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο κύριος Παπαγεωργίου είναι μέλος διαφόρων Επιστημονικών Ενώσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, επίσης είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από το 1976 και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Εταιρείας DEPA, P/Σ (9.84) από το 2003. Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει εργασίες σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά όπως και στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Τέλος, έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α., Μ. Βρετανίας και Ρωσίας. Έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό ως Έφεδρος Σημαιοφόρος.

Το 2012, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς του απένειμε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • email: