Ομότιμος Καθηγητής Μπρισίμης Σοφοκλής

Ο Σοφοκλής Ν. Μπρισίμης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά (Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις) και τη Νομισματική Θεωρία και Πολιτική. Έχει διατελέσει Καθηγητής και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Είναι επίσης Διευθυντής - Σύμβουλος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (1976) και πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών - ΑΣΟΕΕ (1971).

Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών και άρθρων σχετικά με τα διεθνή οικονομικά, καθώς και με νομισματικά και οικονομετρικά θέματα.

Το 2015, η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς του απένειμε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • email: