Ευαγόρου Ευαγόρας Λ.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Ονοματεπώνυμο:

  Ευαγόρου Ευαγόρας

 • Ιδιότητα: Επίκουρος Καθηγητής
 • Τμήμα: Τμήμα Διεθνών Και Ευρωπαικών Σπουδών
 • Γραφείο: 202/ΓΛ126
 • Τηλέφωνο/Fax: +30 210 4142540
 • E-mail:
 • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Ευαγόρα Λ. Ευαγόρου

  Ο Ευαγόρας Λουκά Ευαγόρου κατάγεται από την Αμμόχωστο της Κύπρου.Μεγάλωσε στη Λάρνακα όπου και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση. Ακολούθως, υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

  Ξεκίνησε τις πτυχιακές του σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, του οποίου είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών, του Τμήματος Οικονομικών, της Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών (2000). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία όπου απέκτησε Master of Arts in Finance and Investment από το Business School του University of Nottingham (2002). Ακολούθως, απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2005).

  Σήμερα είναι μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιά, με γνωστικό αντικείμενο «Θεωρία και Μεθοδολογία Διεθνών Σχέσεων». Διατέλεσε Λέκτορας στο ίδιο Τμήμα από το 2009 έως το 2014. Επίσης, στο παρελθόν δίδαξε ως Επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2007-8) και ως εντεταλμένος διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2006).

  Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα πεδία της θεωρίας των διεθνών σχέσεων, της στρατηγικής ανάλυσης, της διεθνούς πολιτικής οικονομίας, των οικονομικών της άμυνας, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του κυπριακού ζητήματος.

  Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις: Θεωρία Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγική». Έχει, επίσης, δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, άρθρα σε συλλογικούς τόμους στην ελληνική και αγγλική γλώσσα καθώς και σειρά ακαδημαϊκών παρουσιάσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Πραγματοποίησε ομιλίες και παρουσιάσεις θεματικών του επιστημονικού του πεδίου όπως επίσης και αρθρογραφικές παρεμβάσεις στον τύπο.

  Διατέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής Θεσσαλονίκης (2006-2012). Είναι ερευνητής στο Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Τμήματος ΔΕΣ, της Σχολής ΟΕΔΣ, του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθώς και μέλος του Εργαστηρίου Μελέτης Κρατών BRICS του ίδιου Τμήματος.