Ανακοινώσεις Erasmus+

Γίνεται γνωστό στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς όλων των κύκλων σπουδών, ότι  έχει ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ103 (Μετακίνηση εντός Ευρώπης) για ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, από την Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2020 εώς τις 28 Φεβρουαρίου 2021, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021.

 Η Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα κατατίθεται στη Γραμματεία του Τμήματος του εκάστοτε φοιτητή μαζί μετα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά τα άτομα που θέλουν να μετακινηθούν με το Πρόγραμμα Erasmus+ από τον Σεπτέμβριο του 2020 και θα ολοκληρώσουν την μετακίνηση τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

 

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus + , για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, προκηρύσσονται θέσεις για Μετακίνηση Προσωπικού  για Διδασκαλία και Επιμόρφωση εντός ΕΕ με βάση τη διαδικασία και τα κριτήρια που θα βρείτε στη συνημμένη προκήρυξη.

 

Μετά από απόφαση της Επιτροπής Διαπανεπιστημιακών Σχέσεων γίνεται γνωστό στους φοιτητές του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ όλων των κύκλων σπουδών που έχουν μετακινηθεί με το πρόγραμμα ERASMUS +, ΚΑ103 & ΚΑ107 για Σπουδές και Πρακτική άσκηση για το εαρινό εξάμηνο 2019-2020 λόγω του COVID 19

Πρόσκληση από το National Erasmus+ Office του Ισραήλ, για συμμετοχή σε έρευνα με θέμα: «YOUR FUTURE INTERNATIONAL EDUCATION – A MARKET RESEARCH», σχετικά με τα κίνητρα των φοιτητών να σπουδάσουν στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε short term και virtual περιόδους κινητικότητας. Αυτή η έρευνα απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους ερευνητές.

link to the survey

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με καταγγελίες φοιτητών που έπεσαν θύματα απάτης κατά την ενοικίαση σπιτιού. Οι φοιτητές αυτοί ανάρτησαν αγγελία αναζήτησης διαμονής σε σχετικές σελίδες στο facebook, μέσω των οποίων τους προσέγγισαν υποτιθέμενοι ιδιοκτήτες. Σε όλες τις περιπτώσεις η αρχική επικοινωνία έγινε από κάποιον υποτιθέμενο προηγούμενο ενοικιαστή, έτσι ώστε να είναι πιο πιστευτή. Παρουσιάστηκε συμβόλαιο ενοικίασης και επικοινώνησαν τηλεφωνικά, κάνοντας την όλη διαδικασία να είναι αληθοφανής. Οι φοιτητές πλήρωσαν προκαταβολή ή και σε κάποιες περιπτώσεις και ολόκληρο το αντίτιμο της διαμονής, αλλά όταν έφτασαν στο συγκεκριμένο κατάλυμα κανείς δε γνώριζε τίποτα σχετικό, τα προφίλ στο facebook είχαν διαγραφεί, κλπ. Έτσι, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν και να μην πραγματοποιήσουν την κινητικότητά τους. Προς το παρόν υπάρχουν σχετικές καταγγελίες για το Γκέτενμποργκ και το Άμστερνταμ.

Θα σας παρακαλούσαμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την ενοικίαση σπιτιού, και να πραγματοποιείτε τις κρατήσεις σας μέσω πιστοποιημένης ιστοσελίδας, και να προβαίνετε σε κάθε δυνατή διασταύρωση των στοιχείων που σας παρέχονται. Να είστε επίσης επιφυλακτικοί όταν ο τραπεζικός λογαριασμός που σας δίνετε είναι σε άλλη χώρα από αυτήν που πρόκειτε να μετακινηθούν.