Δελτίο Τύπου για την Ομιλία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου: "Σύγχρονες απειλές και προκλήσεις ασφάλειας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΟΥ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μίλησε την 4η Μαΐου 2022 σε εκδήλωση την οποία οργάνωσε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα «Σύγχρονες Απειλές και Προκλήσεις Ασφάλειας».

Στην ομιλία του, αφού έδωσε μια συνολική εικόνα των βασικών χαρακτηριστικών αστάθειας και ρευστότητας στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, υπογράμμισε την γεωπολιτική σημασία της χώρας μας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω των τριμερών σχημάτων συνεργασίας , την συμμετοχή μας στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς , τον ρόλο μας ως «παρόχου» και όχι «καταναλωτή» ασφαλείας σε συνδυασμό με την περαιτέρω αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων μας με συνέπεια, συνέχεια και στρατηγικό σχεδιασμό.

Τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο καλωσόρισε στο βήμα ο Κοσμήτορας της Σχολής Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης και ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΣ Αθανάσιος Πλατιάς ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση με την συμμετοχή και σχόλια από τις καθηγήτριες του Τμήματος ΔΕΣ του Πανμιου Πειραιά κα Ειρήνη Χειλά και κα Κωνσταντίνα Μπότσιου και τον Καθηγητή του Παντειου Παν/μιου Κωνσταντίνο Κολιόπουλο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν δια φυσικής παρουσίας οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος και διαδικτυακά σημαντικός αριθμός προπτυχιακών φοιτητών.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου : "Σύγχρονες απειλές και προκλήσεις ασφαλείας".

https://www.youtube.com/watch?v=G2dHMuFv8mQ

 

Το Δελτίο Τύπου επισυνάπτεται.