Ανακοίνωση για την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Purdue University, Indiana, U.S.A.

Σχετικά με την Εκδήλωση

ΠΑΝΕΠΙΣΤHΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Πειραιώς

και Purdue University, Indiana.

 

Μνημόνιο συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών,  σύναψαν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς,  και το Purdue University, Indiana, U.S.A.  Με τη συγκεκριμένη συνεργασία, οι δύο φορείς πιστοποιούν την απόφασή τους να συνεργασθούν και να συντονίσουν τις δράσεις τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης και ο Πρόεδρος του Purdue University Mung Chiang, Roscoe H. George Distinguished Professor of Electrical and Computer Engineering.

Ο κύριος στόχος του Μνημονίου είναι η ανάπτυξη κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και με φυσική παρουσία φοιτητών καθώς και η από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, στη βάση συμφωνημένων στόχων και αποτελεσμάτων.

Το Purdue University είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο με πάνω από 50.000 φοιτητές που εκπροσωπούν περισσότερες από 135 χώρες, 11 κολέγια,  400 ερευνητικά εργαστήρια και περισσότερους  από 2.000 καθηγητές και προσωπικό. Κατατάσσεται ως ένα από τα 10 πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα στον κόσμο, είναι το τρίτο  μεταξύ των δημοσίων πανεπιστημίων των Η.Π.Α. στην ετήσια κατάταξη GUV και οι ερευνητές του κατατάσσονται στην τέταρτη θέση μεταξύ των πανεπιστημίων των Η.Π.Α. και την πέμπτη στον κόσμο — στις αμερικανικές πατέντες που ελήφθησαν το 2023 – με 201 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Purdue University Mung Chiang, ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν ανθρώπινες γέφυρες εμπιστοσύνης. Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας αυτοί, οφείλουμε,  ως δημόσια πανεπιστήμια, να υπηρετούμε την κοινωνία.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης παρατήρησε ότι και οι δύο πλευρές έχουν κοινούς στόχους την συνεργασία, την εξωστρέφεια και την έρευνα σε επιστημονικά πεδία που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον.

Στην συνάντηση παρέστη ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητής Μιχάλης Ζερβάκης. Συμμετείχαν η Καθηγήτρια Μαρία Βίρβου, Προέδρος του Τμήματος Πληροφορικής και ο Καθηγητής Γιώργος Τσιχριντζής, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης  του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Από το Purdue University παρόντες οι Dimitrios Peroulis,  Αντιπρόεδρος του Purdue University Online, Reilly Professor of Electrical and Computer Engineering, Petros Drineas, Professor and Associate Head, Department of Computer Science, Pavlos Vlahos, St. Vincent Health Professor of Healthcare Engineering; Director of the Regenstrief Centre for Healthcare Engineering και Peristera Paschou, Professor and Interim Head of Biological Sciences.

Από αριστερά: Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο Πρόεδρος του Purdue University Mung Chiang, Roscoe H. George Distinguished Professor of Electrical and Computer Engineering και ο Πρύτανης της Πολυτεχνικής σχολής Κρήτης Καθηγητής Μιχάλης Ζερβάκης.

Από αριστερά: η Καθηγήτρια Μαρία Βίρβου, Προέδρος του Τμήματος Πληροφορικής,  ο Dimitrios Peroulis,  Αντιπρόεδρος του Purdue University Online, Reilly Professor of Electrical and Computer Engineering, ο Petros Drineas, Professor and Associate Head, Department of Computer Science, η Peristera Paschou, Professor and Interim Head of Biological Sciences, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο Πρόεδρος του Purdue University Mung Chiang, Roscoe H. George Distinguished Professor of Electrical and Computer Engineering, ο Πρύτανης της Πολυτεχνικής σχολής Κρήτης Καθηγητής Μιχάλης Ζερβάκης, ο Pavlos Vlahos, St. Vincent Health Professor of Healthcare Engineering; Director of the Regenstrief Centre for Healthcare Engineering και ο Καθηγητής Γιώργος Τσιχριντζής, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης  του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης και ο Πρόεδρος του Purdue University Mung Chiang, Roscoe H. George Distinguished Professor of Electrical and Computer Engineering.

Location

  • Cost Free
  • Ημερομηνία εκδήλωσης
    2 Ιουλίου 2024
    3 Ιουλίου 2024
  • Ώρα εκδήλωσης 00:00 - 00:00
  • Total Slot 0
  • Booked Slot 0

Η εκδήλωση έληξε