Save the Date: UCLL Fall School 2026 | Social Investment in Refugees & Newcomers through Higher Education 🎓

🎓 Διεθνές Fall School στο UCLL Leuven: From Unrecognized Talent to Shared Prosperity: Social Investment in Refugees and Newcomers through Higher Education

📢 Το Τμήμα Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων σας ενημερώνει για τη διοργάνωση του «Fall School» από το πανεπιστήμιο UCLL (Leuven, Βέλγιο), με χρηματοδότηση από το Flemish Fund for Scientific Research (FWO).

🗓 Ημερομηνίες: 16 – 20 Νοεμβρίου 2026

📍 Ίδρυμα: UCLL University of Applied Sciences, Leuven

💶 Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή (Δυνατότητα εγγραφής για 1 ημέρα, περισσότερες ημέρες ή για ολόκληρο το 5ήμερο πρόγραμμα).

📜 Microcredential: Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το πλήρες πρόγραμμα δικαιούνται ακαδημαϊκό microcredential 3 ECTS (με ένα μικρό διοικητικό τέλος).

🔹 Σχετικά με το Πρόγραμμα

Το Fall School εξετάζει τα οφέλη της εφαρμογής της θεωρίας της κοινωνικής επένδυσης (social investment theory) στην ένταξη των προσφύγων και των νεοεισερχόμενων μεταναστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τις ευρύτερες κοινωνικο-οικονομικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους συμπερίληψης στην Ευρώπη.

👥 Σε ποιους απευθύνεται

  • Ακαδημαϊκό, διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης & Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

  • Στελέχη υπουργείων, κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών (ΜΚΟ).

  • Επαγγελματίες, ερευνητές και πολίτες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για θέματα μετανάστευσης, ένταξης και συμπερίληψης.

Το πρόγραμμα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για networking και ανάπτυξη συνεργασιών με εμπειρογνώμονες και φορείς από όλη την Ευρώπη.

🔗 Πληροφορίες & Εγγραφές:

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα (Agenda) και να υποβάλετε την αίτησή σας, επισκεφθείτε τον επίσημο σύνδεσμο:

👉 UCLL Fall School Registration & Info

👉 Agenda Fall School.7

👉 ENG.SavetheDate.From Camp to Campus Fall School.2026.Final.5

Πρόσφατες Ανακοινώσεις