Μήνυμα του Κοσμήτορα

Φίλες και Φίλοι,

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η νεοϊδρυθείσα Σχολή μας συναπαρτίζεται από τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τα δύο πρώτα Τμήματα είναι τα αρχαιότερα του Ιδρύματός μας και στην ουσία αποτελούν τα διάδοχα τμήματα της Σχολής Βιομηχανικών Σπουδών που ιδρύθηκε το 1938. Το τρίτο Τμήμα, αν και νέο (2000), ενσωματώθηκε τάχιστα και αρμονικά στις δομές του Πανεπιστημίου και της Σχολής.

Η Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών και τα Τμήματά της διαθέτουν υψηλού επιπέδου διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, ικανότατο στελεχικό δυναμικό και σύγχρονες δομές και υποδομές εκπαίδευσης, έρευνας και υποστήριξης των εργαζομένων και των φοιτητών της.

Κεντρικός στόχος όλων των συντελεστών της Σχολής είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, η συνεχής επιδίωξη της αριστείας και η σταθερή προσήλωσή μας στην ακαδημαϊκή ελευθερία και δεοντολογία.

Φιλοδοξία μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Σχολής και των Τμημάτων της στο εθνικό και διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη και η συνεχής αναβάθμιση των πτυχίων των αποφοίτων μας.

Καθήκον μας είναι να υπηρετούμαι ακαταπόνητα, με ήθος και συνέπεια τα ιδεώδη της παιδείας και της επιστήμης.

Σ’ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε μια δύσκολη εποχή, απαντάμε με βελτίωση και διεύρυνση των προγραμμάτων πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, με αύξηση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής εργασίας, με εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων και διαδικασιών μάθησης, με συνεχή αναβάθμιση και ενεργοποίηση των εργαζομένων, με ενδυνάμωση της διεπιστημονικότητας, με εξωστρεφή προσανατολισμό, με την ένταξή μας σε εθνικά και διεθνή δίκτυα συνεργασίας και κινητικότητας.

Θέλουμε οι απόφοιτοί μας να λαμβάνουν τη βέλτιστη εκπαίδευση και εξειδίκευση. Να αποκτούν ελεύθερη και κριτική σκέψη. Να συνδυάζουν τα ιδεώδη της κλασικής παιδείας με τις σύγχρονες τεχνοκρατικές απαιτήσεις. Να είναι ανταγωνιστικοί στην οικονομία, χρήσιμοι στην κοινωνία και ενεργοί στην πολιτεία.

Σας εύχομαι καλή ξενάγηση στον ισότοπο μας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Καθηγητής Άγγελος Κότιος

Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών

 

Στοιχεία Σχολής

Τμήματα:

  1. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
  2. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
  3. Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210.4142810
  • E-mail: