Ομάδα Σύγχρονου Χορού

Περιγραφή Μαθημάτων

Μέσω των μαθημάτων το άτομο θα έρθει σε επαφή με το σώμα του και θα εξοικειωθεί με τις περισσότερες εν δυνάμει λειτουργίες αυτού. Θα προετοιμάσουμε το σώμα, έτσι ώστε να εισέλθει με ασφάλεια σε νέες κινητικές καταστάσεις, μέσα από την καταβολή της ελάχιστης μυϊκής δύναμης και την ενεργοποίηση των βασικών μυϊκών ομάδων.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να χορέψει, εάν έχει διάθεση και ανοιχτό μυαλό. Το σώμα μας είναι το εργαλείο μας, αλλά  το μυαλό και η ψυχή οι κινητήριες δυνάμεις μας. Ελάτε να κυλιστούμε, να συρθούμε, να στροβιλιστούμε, να πηδήξουμε, να γειωθούμε, να αναποδογυρίσουμε, να στηριχτούμε, να λυγίσουμε, να ανοίξουμε, να γίνουμε ελαστικοί και ευέλικτοι, να ακολουθήσουμε κανόνες, να τους σπάσουμε , να αυτοσχεδιάσουμε και κυρίως να ευχαριστηθούμε!!!!

Τα μαθήματα βασίζονται  στην τεχνική release. Το επίπεδο θα διαμορφωθεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Απαραίτητη η φόρμα και μία αλλαξιά.

Το σύγχρονο διδάσκεται με γυμνά πέλματα.

Στόχος Μαθημάτων

Η διαμόρφωση καλλιτεχνικής συνείδησης, η γνωριμία των συμμετεχόντων με την τέχνη και τεχνική του σύγχρονου χορού και η δημιουργία ενός πυρήνα ατόμων που, εάν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορέσει να εργαστεί για τη δημιουργία performance σύγχρονου χορού για φεστιβάλ στην Ελλάδα. 

Τα μαθήματα σύγχρονου χορού διδάσκονται από την Αλεξάνδρα Κωστοπούλου.

Για πληροφορίες συμμετοχής και σχετικά με τις συναντήσεις επικοινωνήστε στο: ή επικοινωνήστε με το τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.