Επικαιρότητα

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 09:22

80 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Κυρίες και Κύριοι,

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμπληρώνει φέτος 80 έτη από την ίδρυσή του. Ιδρύεται και εκκινεί τη λειτουργία του το 1938 ως Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών, μετεξελίσσεται το 1958 σε Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και λειτουργεί από το 1989 ως Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Η επέτειος των 80 ετών μας δίδει την αφορμή να τιμήσουμε όλους αυτούς που συνεισέφεραν στη συνεχή ανάπτυξη και πρόοδό του, στη δυναμική μετεξέλιξη, διεύρυνση των επιστημονικών του πεδίων και καθιέρωσή του ως ενός σημαντικού Πανεπιστημίου στον εθνικό και διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας. Ταυτοχρόνως, μας δίδει την αφορμή να αξιολογήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, να εντοπίσουμε τα ισχυρά και αδύνατα σημεία μας, να σχεδιάσουμε τη μελλοντική μας πορεία.

Από ιδρύσεώς του, το Πανεπιστήμιο μας ακολουθεί πιστά τις ακαδημαϊκές αρχές και είναι σταθερά προσανατολισμένο στην αριστεία. Επιδιώκει αταλάντευτα την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αποτελεσματικότητα στην παραγωγή νέας και εφαρμοσμένης γνώσης. Ως «παραγωγικό» Πανεπιστήμιο κατόρθωσε να καλύπτει σήμερα όλα τα πεδία που άπτονται μιας σύγχρονης δυναμικής οικονομίας και κοινωνίας όπως είναι η διοίκηση επιχειρήσεων, η βιομηχανία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι σύγχρονες τεχνολογίες, η ενέργεια, το περιβάλλον, η παγκοσμιοποίηση κ.ά.

Διατηρώντας όλα τα βασικά ακαδημαϊκά μας χαρακτηριστικά και σεβόμενοι την παράδοσή μας, σχεδιάζουμε το μέλλον του Πανεπιστημίου μας επιδιώκοντας τη συνεχή προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών του στις επιστημονικές εξελίξεις και στις ανάγκες της κοινωνίας, τη διεύρυνση των τεχνολογικών και ανθρωπιστικών επιστημονικών πεδίων του, την εντονότερη διασύνδεση της εφαρμοσμένης έρευνας με την παραγωγή, την επέκταση και εντατικοποίηση των διεθνών δικτυώσεων και συνεργασιών του, την ανάπτυξη συνεργειών με την τοπική κοινωνία και, ασφαλώς, τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για διδάσκοντες, φοιτητές και στελέχη της διοίκησης.

Διδασκόμενοι από την 80ετή ιστορία μας, αντλώντας συμπεράσματα από το παρόν και αξιολογώντας τις επερχόμενες ευκαιρίες και προκλήσεις, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Γιατί το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν!

Ο Πρύτανης

Καθ. Άγγελος Χ. Κότιος

 Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 Μέγας Χορηγός

ete logo gr

 

Χορηγοί

sponsors

 

 

Με την Υποστήριξη

supporters

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 15:02

Λήξη/Ανανέωση λογαριασμών Οffice 365

Κατόπιν σχετικής ειδοποίησης από το διαχειριστή της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ 365, σας ενημερώνουμε ότι στις 30 Οκτωβρίου 2018 θα λήξουν όλοι οι φοιτητικοί λογαριασμοί Office 365 που παρέχονται μέσω του ΔΗΛΟΣ365.

Οι λογαριασμοί Office 365 που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ λήγουν αυτόματα κάθε χρόνο, προκειμένου να ελέγχεται ότι ο κάθε φοιτητής διατηρεί την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, ως φοιτητής προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, είτε ως υπ. Διδάκτωρ.

Εάν ο χρήστης πλέον δεν έχει αναγνωρισμένη φοιτητική ιδιότητα, δεν καλύπτεται από την σχετική σύμβαση με την εταιρεία Microsoft και η υπηρεσία ΔΗΛΟΣ365 υποχρεούται να προχωρήσει στην αυτόματη διαγραφή του λογαριασμού από το Office365.

Επισημαίνουμε οτι αυτό αφορά μόνο φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) και όχι μέλη ΔΕΠ ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.

Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες που παρατίθενται στη συνέχεια προκειμένου να προλάβετε τυχόν απώλεια των δεδομένων που έχετε αποθηκευμένα στο Office 365:

Εάν συνεχίζετε να είστε ενεργός φοιτητής (οποιουδήποτε επιπέδου σπουδών) και μετά την 31η Σεπτεμβρίου 2018:

Για να ανανεωθεί η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού σας, χρειάζεται να κάνετε login στο ΔΗΛΟΣ365 (https://delos365.grnet.gr) μια (1) φορά μέχρι τις 31/10/2018. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια που ακολουθήσατε κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια που ακολουθήσατε κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Συστήνεται σε όλους τους χρήστες του Office 365 να προσθέσουν ένα προσωπικό email στο ΔΗΛΟΣ365 (συμπληρώνοντας το πεδίο “Διεύθυνση Email” στο https://delos365.grnet.gr/user/settings ), ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από την υπηρεσία ΔΗΛΟΣ.

Εάν ολοκληρώσατε τις σπουδές σας ή έχετε κάνει διαγραφή:

Ο λογαριασμός σας στο Office 365 θα λήξει στις 30 Οκτωβρίου 2018 και θα διαγραφεί αυτόματα από το σύστημα.  

Η διαγραφή του λογαριασμού συνεπάγεται και την διαγραφή όλων των δεδομένων του. Για το λόγο αυτό, συστήνεται η λήψη αντιγράφου ασφαλείας των δεδομένων σας πριν το τέλος Οκτωβρίου 2018.

Πριν την αυτόματη διαγραφή δίνεται μια περίοδος χάριτος ενός μηνός (ήτοι έως τέλος Νοεμβρίου 2018), κατά την οποία οι χρήστες θα  έχουν πρόσβαση στους ληγμένους πλέον λογαριασμούς τους ώστε να ανακτήσουν τα δεδομένα τους.

Συστήνεται επίσης να προσθέσετε ένα προσωπικό email στο ΔΗΛΟΣ365 (συμπληρώνοντας το πεδίο “Διεύθυνση Email” στο https://delos365.grnet.gr/user/settings), ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις που τυχόν να εκδοθούν από την υπηρεσία ΔΗΛΟΣ.

Σημειώνουμε ότι η υπηρεσία Office 365 παρέχεται απευθείας από την εταιρεία Microsoft και φιλοξενείται σε cloud υποδομές. Το Τμήμα Μηχανοργάνωσης και το ΕΔΕΤ ως διαχειριστής της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν βοήθεια σε περίπτωση που χάσετε τα δεδομένα σας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ΔΗΛΟΣ 365 (https://delos365.grnet.gr)

 

Από το Τμήμα Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Εμμανουήλ Κονδύλη.

Οι Πρυτανικές Αρχές, τα μέλη ΔΕΠ και το Διοικητικό Προσωπικό εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 20-8-2018 και ώρα 12:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στους νέους κύκλους των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 ξεκίνησε.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 10:02

Ακαδημαϊκό ημερολόγιο 2018-19