Εκδηλώσεις

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό Τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία» με αφορμή την υπογραφή τριμερούς Συμφώνου Συνεργασίας.

Η συνεργασία των φορέων και η εναρκτήρια εκδήλωση αναφέρεται στην ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς Εκπαίδευσης-Έρευνας-Κατάρτισης στο Λιμενικό Τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά συνεργασίας ανάμεσα σε ένα καταξιωμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ισχυρές αναφορές και ιστορία στην εκπαίδευση της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, των λιμανιών, των εμπορευματικών μεταφορών και της Εφοδιαστικής, το Εθνικό Ινστιτούτο έρευνας για τις μεταφορές που έχει να επιδείξει ισχυρή και αναγνωρισμένη ερευνητική δραστηριότητα διεθνώς και ένα Ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης για τα λιμάνια, τις εμπορευματικές μεταφορές και την Εφοδιαστική στο οποίο συμμετέχει το σύνολο του λιμενικού τομέα της χώρας αλλά και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, και το οποίο αναμένεται να παίξει στο προσεχές διάστημα σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική κατάρτιση του τομέα των λιμανιών και των εμπορευματικών μεταφορών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/3 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Μπρούσκαρη του ΕΒΕΠ, Λουδοβίκου 1, Πειραιάς. 

Την Εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση για τον εορτασμό των εγκαινίων του νέου παραρτήματος του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών στον Πειραιά.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία και χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και το εξειδικευμένο ενημερωτικό site PORTNET.GR.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 21.12.2018. ΣΤΗΝ  ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ  12:00

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Πολιτικό Τμήμα της Γερμανικής Πρεσβείας σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων (Καραολή Δημητρίου 80 ) σχετικά με το πρόγραμμα «Διεθνείς Κοινοβουλευτικές Υποτροφίες» ( Internationales Parlaments-Stipendium).

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τα συνημμένα αρχεία. 

Ο εοτρασμός θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 26.10.2018 και ωρα 12:00  στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμμετείχε ενεργά στη Βραδιά του Ερευνητή 2018 στο κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς εκπροσώπησε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής κ. Μάρκος Κούτρας, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ συμμετείχαν με ξεχωριστά stands το Γραφείο Διασύνδεσης, το εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων και το Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» («Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies») του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σύμφωνα με του διοργανωτές “φέτος η βραδιά υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την ομορφιά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη σπουδαιότητα της συντήρησης, προστασίας, ανάδειξης, προβολής και διατήρησής της, δίνοντας έμφαση στη διεπιστημονική συμβολή των ερευνητών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας στην επίτευξη των παραπάνω”. Στο πλαίσιο αυτό η παρουσία του Πανεπιστημίου Πειραιώς ήταν ιδιαίτερα σημαντική με τη συμμετοχή του Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και ιδιαίτερα της Κατεύθυνσης/Ειδίκευσης «Ψηφιακός Πολιτισμός» - «Digital Culture» που στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων από θεωρητικά, θετικά και τεχνολογικά πεδία γνώσεων για την ανάδειξη, προστασία, προβολή και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος με τη συμβολή προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών. Επίσης, προωθεί τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς στη χώρας μας αναδεικνύοντας νέους τρόπους αποτελεσματικής διοίκησης των πολιτισμικών οργανισμών στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της Βραδιάς του Ερευνητή παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, δίνοντας τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με αυτές.

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Ben-Gurion University of the Negev (BGU), συντονιστή του Δικτύου Jean Monnet “NEAR-EU”,την Έδρα Jean Monnet στις Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: "Internationalisation and Economic Development in the European Higher Education Area and Beyond: strategies, policies and tools"την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, 9:30 - 18:30, στο Ίδρυμα Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 και Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά).

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής κ.  Άγγελος Κότιος, σας προσκαλεί στην Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα  του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής  της Σχολής  Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής  του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, 18535 Πειραιάς.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας το αργότερο ως την Παρασκευή 8 Ιούνιου 2018  στο ή μέσω τηλεφώνου στο 210 4142245, 414248, 4142170 ή μέσω fax στο 210 4142347.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο

 του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα

«Διαχείριση Άγχους»

την Τρίτη 29 Μαΐου 2018

και ώρα 10:00 π.μ.

στην Αίθουσα Συνεδρίων

 του Πανεπιστημίου Πειραιώς

 

(Καραολή & Δημητρίου 80, 185 34 Πειραιάς,

ισόγειο κεντρικού κτιρίου)